CiddiGazete- Asgari ücretteki artışın ardından gözler memur ve memur emeklilerinin maaş zamlarına çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen heyeti ile bir araya geldi. Saat 16.00'da başlayan toplantıya Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen'e bağlı 11 sendikanın yöneticileri katıldı.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, asgari ücrete yüksek zam yapmanın gerekçesinin memurlar için de geçerli olduğunu belirterek, "Memura enflasyon dışında zam yapmak zaruri hale geldi" dedi.

Ali Yalçın, vergi matrahlarının yükseltilmesini talep ettiklerini aktararak, "Vergi matrahı yükseltilmeli, oran yüzde 15'e sabitlenmeli" diye konuştu.

Yalçın, toplantıyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı:

1- Sendikalarımızın Genel Başkanları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin'i ziyaret ederek kamu görevlilerinin çözüm bekleyen konular ile ilave ek zam yapılmasına yönelik talebimizi/ beklentimizi aktardık.

2- Görüşmede; Meclise gelecek olan sözleşmeli personelin kadroya geçişine yönelik;

• Yerel Yönetim. personeli,

• 4/C-B'li per. hizmet süresi-eğitim durumu,

• Tamamı sözleşmeli kurumlardaki per. durumu,

• Ptt/ İHS, TÖMER, TKDK personeli vb. çalışanların beklentilerini aktardık.

3- 1. Dereceye gelen tüm personele 3600 verilmesi, tazminat yansıtma oranlarında düzenleme yapılması, vergi matrahlarında Yeniden Değerleme Oranı üzerinde artış yapılarak %15'e sabitlenmesi, YHS personelin GİH Sınıfı'na geçirilmesi hususlarında beklentileri aktardık.

4- Bununla birlikte, kamu görevlileri ve emeklileri üzerindeki enflasyon baskısını ve oluşan kayıpların telafisi için ilave ek zam yapılması konusunu başlıca ele aldık. Kira artışları, zorunlu harcamalar ve mevsimsel giderlerde dikkate alındığında yaşanan kayıpları belirttik.

5- Devletimiz, hem kamu işverenin hem de piyasanın hedefleri ve beklentileri ile uyuşmayan mevcut durumu görmüş, asgari ücreti dolar bazında en yüksek seviyeye ulaştırmıştır. İnanıyoruz ki bu irade, kamu görevlilerinin kayıplarını telafi edecek, alım gücünü yükseltecek olan iradedir.