"Menbiç Mutabakatı"...

"Kandil operasyonu"...

İktidar sözcülerinin konuştuklarına, yandaş kalemlerin yazdıklarına bakarsanız, "ABD, PKK'dan vazgeçiyor" dolmasını lüp diye kolaylıkla yutabilirsiniz. Benden söylemesi!.. ABD'nin seçim krizindeki Türkiye'yi oyalamak için yeni tezgahlar kurduğu, iktidarın da papaz kaçtıyı yeni kartlarla oynama arzusu ve malum Halkbank pazarlıkları yüzünden ekran cicişleri sizi pek ala aldatabilir. Bu iddiamı belgelememi mi istiyorsunuz?.. Eyvallah!.. İşimizin gereğini yerine getirelim o zaman;

Tarih 5 Haziran Salı... Türkiye'ye "Menbiç mutabakatı" gazı veriliyor.  Bizim buralarda iş tamam da (!) Kandil'de sıkıntı var. Bölgedeki istihbarat kaynaklarından sürekli Ankara'ya "terör örgütü PKK'nın alt kadrolarında  ABD'ye karşı bir sorgulama başladığı ve örgütte rahatsızlık meydana geldiği" raporları geçiliyor. İşte o gece, başkente, şok fotoğraflarla birlikte çok önemli bir istihbarat bilgisi ulaşıyor;

"ABD, PKK/YPG'ye 50 TIR dolusu silah gönderdi."

kamyon-002.jpg

Evet!..  Salı günü gece yarısı ABD, müttefiki PKK/YPG'nin gönlünü hoş etmek, gerçek hedef, niyet ve vaatlerinde değişiklik olmadığını terör örgütüne ispatlamak için 50 TIR dolusu silahı sözde Rojava denen bölgede çeşitli noktalarda kahpelere teslim ediyordu. Bugüne kadar Suriye'de terör örgütüne 5 bine yakın TIR ile silah desteği  yaptığı bilinen ABD'ye "eyt", "üyt"  diyenlerden hâlâ ses seda yok. Haydi tahmin edin bakalım "Menbiç mutabakatı" havasında bir daha "eyt", "üyt" edebilirler mi? Veya bu gerçeği Türk kamuoyuna açıklayabilirler mi?.. Bölgedeki güvenlik kaynaklarıyla yaptığımız görüşmelerden sonra bazı soruları da gündeme getirelim;

1- Geçtiğimiz hafta, Suriye'de PKK/YPG sözde yöneticileri ile bir araya gelen ABD Başkanı Trump'ın IŞİD ile mücadele özel temsilcisi, PKK sever, Brett McGurk, Barzani ile de görüşüp neler vaat etti?..

2- McGurk, terörist elebaşlarına, "Menbiç konusunda Türkiye'ye paralel açıklamalar yapın" dedi mi?..

3- McGurk, katillere El Bab, Cerablus ve Sincar için ne sözler verdi?..

4- McGurk, "Menbiç mutabakatı" çerçevesinde "öz yönetim"in detaylarını açıkladı mı?..

5- Kerkük mevzuu ne durumda?..

"Kentleri halklar yönetsin" öyle mi?.. Ciciş kalemşorlar ve de ekran sunucuları!.. Sorun bakalım paket uzmanlarınıza ne cevap verecekler?..

***

Okur mektubu

AKP'nin eş, dost, akrabaya yaptığı torpillerin yeni belgesini açıkladığımız dünkü yazımıza çok sayıda okur mektubu geldi. Hepsinde acı iddialar söz konusu. Onlardan birisini, ismi bende kalmak şartıyla ve bazı yerlerini noktalayarak sizlerle paylaşmak istedim;

"Ahmet Bey, bugünkü 'AKP'LİNİN ANNESİNE İŞKUR KIYAĞI' başlıklı

yazınızı okudum. Ben de size hâkimlik mülakatında torpil rezaletini anlatmak istiyorum.

03.06.2017 tarihinde hâkimlik yazılı sınavı yapıldı. 2.000 kişi alınacağı için mülakata üç katı yani 6.000 aday çağırıldı. Yazılı sınava yaklaşık 10.400 kişi girmişti. Mülakatta adaylar yedişerli grup halinde alındı ve her gruba bir soru soruldu. Her grup içerde 2-3 dakika civarı kaldı. Adaylar 25-30 saniyede hem kendini tanıttı hem de soruya birer cümleyle cevap verdi. Yani tam anlamıyla komedi.

Sonuçlar açıklandı. Alınanların olduğu liste yayınlanmadı. Bu ilk kez oldu. Teamül gereği listeler yayınlanır ama tepki çekmemek için yayınlanmadı.

Sonradan öğrendim benim tanıdığım iki kişi de kazanmış. Birinin ismi .... Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden mezun. Üniversite ikinci sınıftayken Ceza Hukuku Genel Hükümler dersinin vizesinde kopya çekerken yakalanmış ama araya AKP'den birileri girdiği için ceza almamıştı. Bu yazılı sınavda da 5997. olmuştu yani mülakata çağrılanlar içinde sondan dördüncüydü. Puanı da 63,25. (Bu puan şişirilmiş puan, çünkü buna standart sapmadan gelen 6-7 puan dahil. Yani aldığı ham puan 56-57.)

İkinci kişi ise imamdı. Bildiğiniz imam. Hukuk fakültesini bitiriyor ve sınava giriyor. Kul hakkını gözetmesi gereken hoca efendimiz de torpili sayesinde kazanıyor. Bu insan nasıl tarafsız olacak merak ediyorum doğrusu.

Aylar sonra bize de cevap geliyor Bimer'e başvurduğumuz için. Bu mülakatta toplam 1477 kişi alınmış. Ancak açılan ilan 2000'di. Mevzuata göre 3 katı kadar çağrılmalı adaylar. Yukarıda dediğim gibi ....gibi yandaşlar da gelsin diye ilandaki sayı fazla gösterilmiş.

Ne demeli bilmiyorum bu manzara karşısında?"

Bu manzara 15 yıldır böyleydi. Aklınız neredeydi?.. Ne dememi bekliyorsunuz?..