CiddiGazete- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı ile birlikte 4 Temmuz 2022 sabahı "rüşvet ve yolsuzluk" iddiaları üzerine operasyon başlattı.

Aralarında birim müdürlerinin de bulunduğu çoğu belediye personeli olan 28 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilere, 2018 - 2021 yılları arasındaki araç kiralama ile çöp toplama işlemlerinde ihaleye fesat karıştırarak ve usulsüzlükler yaparak belediyeyi 9 milyon 934 bin lira zarara uğratmak suçlamaları yöneltildi.

Zanlılar iddiaları kabul etmedi. Emniyet'teki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, 5 Temmuz 2002 akşamüzeri serbest bırakıldı.

5 Temmuz 2022 günü saat 12.00 sıralarında ise Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile CHP'li Meclis Üyesi Ertan Güleç gözaltına alındı.

Mustafa Kayalar, hem suçlamaları hem de gözaltına alındığını reddederek, bilgisine başvurulmak üzere Emniyet'e çağırıldığını söyledi.

Kayalar ve Güleç'in yanı sıra, Özdere'deki beş yıldızlı bir otelin genel müdürü S.V. ile mimarlık şirketi sahibi A.B. gözaltına alındı.

Şüpheliler, söz konusu oteli imar planına aykırı inşa etmek ve rüşvet karşılığı kaçak yapıya ruhsat vermek iddiası ile suçlandı.

İzmir Yeşilyurt'taki Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları sabah saatlerine kadar süren şüpheliler Menderes Adliyesi'ne sevk edildi.

Mahkeme, Kayalar'ı yurt dışına çıkış yasağı koyarak, diğer üç kişiyi de haftada bir gün polis merkezinde imza atmaları şartı ile serbest bıraktı.

"VEREMEYECEĞİMİZ HESABIMIZ YOK"

Çıkışta açıklama yapan Kayalar, "Bizi burada sabaha kadar bekleyenlere teşekkür ediyorum. Biz bir kamu kurumunun başkanıyız. Bizim hakkımızda ihbarlar olabilir. Ancak bizim alnımız ak. Veremeyeceğimiz hesabımız yok. Düzgün bir adaletle her türlü hesabı vermeye hazırız. Çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Her zaman yanlarındayım. Dürüst ve adilliklerine inanıyorum. Onlar da tıpkı benim gibi tertemizler" dedi.