CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin altılı masanın 26 Ocak'ta aday belirleme yoluna gireceğini söyledi. "Başbakan" olabilmesi için birinci parti olmaları gerektiğini de ifade eden Akşener, 41 ilde seçimlere ayrı gireceklerini kaydetti.

Partisinin Diyarbakır ve Şanlıurfa il kongreleri sonrasında gazeteci Deniz Zeyrek'e konuşan Meral Akşener, altılı masa ve seçim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akşener, 26 Ocak'ta ev sahipliğini yapacağı altılı masa toplantısıyla ilgili "26 Ocak'ta aday belirleme yolunu yöntemini konuşmaya başlayacağız" diyerek "Birbirinden farklı altı kişi var. Farklılıklara saygı duyuyoruz. Neticede seçim başkanlık sistemiyle yapılacak. Yani tek kişi seçimi olacak. Biz güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmalarını tamamladık. Sandık güvenliği konusunda her sandığa insan koyabilecek durumdayız. Sandık güvenliği çalışması çok güzel gidiyor. Son olarak da adayı belirleyeceğiz ve masa muhtemelen bir ittifaka evrilecek" ifadelerini kaydetti.

"BİRİNCİ PARTİ OLMAMIZ GEREK"

Meral Akşener, "Başbakan olabilmem için birinci parti olmamız gerek" ifadelerini kullanarak, "Bu seçim 1995 seçimlerine benzeyecek. Partiler az farkla dizilecek. Biz birinci olmak istiyoruz. Kendimden önce, bu seçimi almayı düşünüyorum. Bunu almazsak bir daha parlamenter sistem konuşamayız. Seçimler Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle devam edip gider" dedi

"41 İLDE SEÇİMLERE AYRI GİDİLECEK"

Akşener ayrıca 41 ilde seçimlere ayrı gidileceğini belirterek "Bir komisyon kurduk. 41 ilde seçimlere ayrı girilecek. Onun dışındaki illerde ortak liste yapalım istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Altılı masanın, ortak listeyle parlamentoda maksimum sandalyeyi yakalamayı hedeflediğini belirten Akşener, 30 Ocak'ta açıklayacakları programın bir nevi hükümet programı olacağına dikkat çekerek şunları söyledi:

- Aday da belli olduktan sonra onun da katkılarını alıp imzalayacağız ve yola çıkacağız. Kampanyada bunları vaat edeceğiz.

- Parlamento sürecine nasıl geçilecek, cumhurbaşkanı yetkileri nasıl kullanacak, yol haritasında bunlar olacak.

- Seçim kazanıldıktan sonra resmi olarak olmasa da psikolojik olarak parlamenter sisteme geçilmiş gibi hareket edilecek.

- Bunların detaylarını perşembe günü yapılacak basın açıklamasına ekleyeceğiz.