CiddiGazete- Afyonkarahisar'da konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs seçimlerini siyasi darbe girişimi olarak niteleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirerek, "Millet iradesine darbe demek kadar ayıp, ahlaksız bir söz olamaz. Yetkiye, güce doymadınız, hırsızlığa, haksızlığa doymadınız. Onun için de milletin iradesinden kaçıyorsunuz" dedi. Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

"HIRSIZLIĞA, HAKSIZLIĞA DOYMADINIZ"

- "14 Mayıs'ta bunlar kazanırsa bu bir darbedir." Bu o kadar ayıp bir şey ki, millet iradesine darbe demek kadar ayıp, ahlaksız bir söz olamaz. Demokrasi şudur; bu millet ister birilerini seçer... Muhterem, 21 yıldır bu millet seni seçti. Biz de sana amenna dedik milletimizin kararına uyduk. Çünkü millet bir karar verir. Yahu arkadaş bu kadar basit bu iş. Ama yetkiye, güce doymadınız, hırsızlığa, haksızlığa doymadınız. Onun için de milletin iradesinden kaçıyorsunuz.

- Bu ülkenin en uzun sınır dışı harekâtının altında imzanı olan tek İçişleri Bakanıyım. PKK ile olan mücadelede o imzayı atan benim. Yahu, Afyon'da PKK'lıyım, Diyarbakır'da faili meçhulcüyüm. Arkadaşlar kafayı mı yediniz? Her yerde aynı adamlar farklı şeyleri söylüyor. Eğer ben PKK'lıysam benim dokunulmazlığım yok. Ben PKK'lıysam derhal beni tutuklayın şerefsizler.

"OKKAN'IN KATİLLERİYLE BERABERSİNİZ"

- Ne işe yarıyorsunuz? Bir teröriste, bir haine nasıl tahammül ediyorsunuz? Tutuklayın beni. Ya da iftira etmeyin. PKK kanlı bir terör örgütüdür, onunla mücadele etmek herkesin boynunun borcudur. PKK ile barışmaya çalışan hain oğlu haindir. Bana laf eden çakallar, sağ elinizde Hizbullah var sizin. Gaffar Okkan'ın katilleriyle berabersiniz. Kime laf ediyorsunuz?

BOZKURT İŞARETİYLE SELAMLADI

Meral Akşener, Afyonkarahisar mitinginin ardından Sivas'a geçti. "Mavi gözlü Bozkurtumuzun, Cumhuriyet'i kurduğu Sivas merhaba" diyen Akşener, kendisini bekleyen kalabalığı bozkurt işaretiyle selamladı.