CiddiGazete- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fındık taban fiyatını 54 lira olarak açıklamasını eleştirdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Meral Akşener, 20 Temmuz günü Giresun'da yaptığı konuşmada fındık alım fiyatının en az 75 lira olması gerektiğini söylediğini hatırlattı.

Akşener, "Geçtiğimiz hafta Giresun'da, fındık fiyatının en az 74 lira olması gerektiğini söylemiştik. Ama bugün sayın Erdoğan, fındık fiyatını 54 lira açıklamış. Hem de öyle bir açıklamış ki sanırsınız müjde. Yerli ve millîliğin sadece sözde kaldığına bir kez daha şahit olduk. Yazık..." ifadelerini kullandı.

"AKP, KARADENİZ'İ GÖZDEN ÇIKARMIŞ"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ise "Hükümetin açıklamış olduğu bu fiyat, fındık üreticisini yok sayan bir fiyat. Bu fiyatlara baktığımız zaman öyle anlaşılıyor ki AKP iktidarı Karadeniz'i gözden çıkardı. Artan maliyetlere, zamlara, enflasyona baktığımız zaman bu fiyatı üreticiyi yok saymak olarak değerlendiririz. İYİ Parti olarak, ekonomi ekibimizin çalışmaları neticesinde istediğimiz fiyat en az 74 TL idi. Ama maalesef üreticilerin sıkıntılarının daha da artacağı bir fiyat açıklandı" ifadelerini kullandı.

"ÜRETİCİ KAN AĞLIYOR"

Açıklanan fiyatı destekleyenlerin algı yürütmeye çalıştığını belirten Örs, "Genel başkanımız Meral Akşener geçen hafta Giresun, Ordu ve Samsun'daydı. Büyük bir çoğunluğu fındık üreticisi olan vatandaşların sorunlarını sahada dinledik. Üretici kan ağlıyor. Algı operasyonları ile bir yere varılamaz. Bu algı operasyonlarıyla ülkeyi güllük gülistanlıkmış gibi gösteriyorlar. Bu algı operasyonlarına zaman harcayacaklarına milletin derdini çözmeye çalışmalılar" dedi.

"ÜRETİCİYİ TARLADAN UZAKLAŞTIRMAK DIŞINDA HİÇ BİR İŞE YARAMAZ"

Fındık Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Albayrak ise "Yaşanan enflasyon ortamı içerisinde fındık fiyatı en az 70 TL olarak belirlenmeliydi. Rekolteyi yüksek gösteriyorlar ve fiyatı alçakta tutuyorlar. Fiyat artışı yüzde yüz görünüyor ama fındık üretiminin maliyetleri yüzde iki yüz, hatta üç yüz artmış durumda. Açıklanan fiyatın hiçbir anlamı yok. Dolar 5-6 TL olsaydı o zaman bu fiyatın bir anlamı olurdu. 24 saat yalan haberlere maruz kalan vatandaşlar, gerçekler karşısında ülkenin kuşatıldığının farkında. Bugün ziraat odaları bile yandaş olmuş; '53 TL bize yeter' diye açıklama yapıyorlar. Üreticinin yanında hiçbir örgüt yok. Verilen fiyat üreticiyi tarladan uzaklaştırmak dışında hiçbir işe yaramaz" diye konuştu.