CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Güngören'de bir araya geldiği vatandaşlarla yaptığı sohbette İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya meydan okudu.

Akşener, Süleyman Soylu'ya yönelik, "Dedikodu furyası geziyor, özellikle İçişleri Bakanlığı'nı deruhte eden kardeşimiz sürekli bir gıybet halinde, iftira halinde, dedikodu halinde. İftira attığı, dedikodu yaptığı kişilere dair yaptığı suçlamanın gereğini yapma makamı ama sadece söylüyor. Bu arkadaş Sayın Temel Karamollaoğlu’yla benim Kandil’le evrak imzaladığımı anlattı. İkimizin de dokunulmazlığı yok, ben böyle bir evrak imzalamışsam tut ensemden gereğini yap kardeşim. Türkiye’deki ciddi devlet anlayışı öldü" dedi.

"SÜREKLİ BİR GIYBET HALİNDE, İFTİRA HALİNDE, DEDİKODU HALİNDE"

Cumhurbaşkanı'nın kendisine oy verenin de vermeyenin de cumhurbaşkanı olması gerektiğini belirten Akşener, "Cumhurbaşkanı bu ülkenin birliğinin bütünlüğünün teminatıdır. Birincisi bu. Üç bakanlık, ciddiyet timsali olmalıdır. İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı. Bakanlık görevini yerine getiren insanlar dedikodu yapamaz, iftira atamaz. Dedikodu furyası geziyor, özellikle İçişleri Bakanlığı'nı deruhte eden kardeşimiz sürekli bir gıybet halinde, iftira halinde, dedikodu halinde. İftira attığı, dedikodu yaptığı kişilere dair yaptığı suçlamanın gereğini yapma makamı ama sadece söylüyor. Bu arkadaş Sayın Temel Karamollaoğlu'yla benim Kandil'le evrak imzaladığımı anlattı. İkimizin de dokunulmazlığı yok. Ben böyle bir evrak imzalamışsam tut ensemden gereğini yap kardeşim. Türkiye'deki ciddi devlet anlayışı öldü.

"İNSANLARA RANT AKTARABİLMEK İÇİN, YANDAŞ KORUYABİLMEK İÇİN BU ÜLKEYİ LİME LİME SATMAK VAR; ÖZÜ BU"

Sayın İçişleri Bakanı, beni uyuşturucuyla ilgili suçluyor. Orada ipin ucunu kaçırmış; Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da 15 Temmuz 2016'ya kadar hiçbir şey yapmamakla suçluyor. Benim devlete duyduğum saygı bu arkadaşın bu tweetlerine cevap vermemi engelledi. Rant için kendilerinden olan insanlara rant aktarabilmek için yandaş koruyabilmek için bu ülkeyi lime lime satmak var özü bu, bunu beraber değiştireceğiz.