CiddiGazete- Millet İttifakı, dün akşam Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının ilan edilmesiyle kritik bir eşiği geride bıraktı. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun "seçimden sonra" "cumhurbaşkanı tarafından takdir edilecek bir dönemde" cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanması formülüyle masadaki anlaşmazlık sona ererken Akşener'in, ittifakın iktidar olması durumunda 5 genel başkanın kazanacağı haktan vazgeçeceği ileri sürüldü.

BEŞ GENEL BAŞKAN İÇİN KARAR

Günlerdir siyasetin gündeminde yaşanan hareketliliğin merkezindeki isimlerden olan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, perşembe günkü 6'lı masa toplantısının ardından kurmaylarını toplamış, ertesi gün yaptığı açıklamada sert ifadelerle 6'lı masadan kalkmıştı.

Akşener masaya geri dönerken, Millet İttifakı'nın dün akşam açıkladığı metinlerde iktidar olmaları durumunda 5 genel başkan, ardından ABB ve İBB belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olması kabul edildi.

PROGRAM SAAT 21.00'DE BAŞLAYACAK

Akşener, gazeteci Özlem Gürses'in iddiasına göre bu akşam Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın konuğu olarak katılacağı canlı yayında dün akşam alınan kararla ilgili dikkat çeken bir açıklama yapacak.

"İSTEMEDİĞİNİ AÇIKLAYACAK"

Meral Akşener'in, bu akşamki programda cumhurbaşkanı yardımcısı olmak istemediğini açıklayacağını öne süren Özlem Gürses, "Vekil olup partisinin başında kalarak İYİ Parti'yi büyütmek için çalışacağını açıklayacakmış" ifadelerini kullandı.