CiddiGazete- Habertürk TV'de Oya Cebi'nin sunduğu programa katılan Bizim TV Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç ve Dragoman Strateji Başkanı Onur Erim arasında Meral Akşener gerilimi yaşandı.

"İŞİ SİYASİ TERBİYESİZLİK BOYUTUNA GETİRİYOR"

Ekrem İmamoğlu'nun Fatih Altaylı'ya verdiği açıklamaların konuşulduğu programda Dragoman Strateji Başkanı Onur Erim, Akşener'in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a destek vermesiyle ilgili olarak, Habertürk'teki daha önceki konuşmasını hatırlattı.

Erim, "Akşener ısrarla bu iki aday üzerinden son 10 ayda bir sürü güzelleme yaptı. Ben geçen haftalardaki röportajına istinaden Sayın Akşener'in bu siyasi nezaketsizliği artık siyasi terbiyesizlik boyutuna getirdiğini söyledim. Akşener röportajında 'İmamoğlu veya Mansur Yavaş'ın ismi gelirse biz onları onaylayacağımızı söyledik' dedi. Bir sonraki soru şuydu; Peki Kemal Bey? O sırada Meral Hanım ufacık bir çocuğa söylermiş gibi 'Ama o adaylığını açıklamadı' diyerek soruyu savsakladı. Bu iş artık siyasi nezaketsizlikle, terbiyesizlik arasında gidip geliyor" dedi.

"HADDİNİ AŞAN BİR İFADE KULLANDI"

Bunun üzerine araya giren Bizim TV Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Erim'e çıkışarak, "Onur Bey haddini aşan bir ifade kullandı. Meral Hanım'ın davranışını 'nezaketsizlik hatta terbiyesizlik' diye niteledi. Ben bu süreçte bu tür kelimelerin siyasetçiler için kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Meral Hanım'ın terbiyesizlik veya nezaketsizlik yaptığını düşünmüyorum. Meral Hanım sürece neden sinerji katıyorsun diye eleştiriliyor" ifadelerini kullandı.

"LAFIMIN ARKASINDAYIM"

Şaban Sevinç'e cevap veren Onur Erim, "Bu tamamen siyasi bir sonuçtur. Yoksa şahsi olarak söylemedim Meral Hanıma. Lafımın da arkasındayım" dedi.

PROGRAM SUNUCUSUNDAN AÇIKLAMA

Programın ardından sunucu Oya Çebi, haber sunumuna başlamadan önce tartışmada söylenen sözlerle ilgili açıklamada bulundu. Çebi, şu ifadeleri kullandı:

- Onur Erim'in bir siyasi parti lideriyle ilgili yaptığı bazı açıklamalar vardı. Şunu belirtmek isteriz ki, biz Habertürk ailesi olarak her zaman eleştirinin dozunda olması gerektiği kanaatindeyiz. Bu nedenle kanalımızın kendi şahsi fikri değildir.

- Bir yorumda bulunmuştur, bir eleştiride bulunmuştur. Eleştirinin de tabiî ki dozu olması gerekmektedir. Bu nedenle siyasi partilerin belli bir şekilde eleştirilmesinden yana olduğumuzu Habertürk ailesi olarak bir kez daha vurgulamak isterim.

SİYASİLERDEN TEPKİ YAĞDI

Erim'in Akşener için kullandığı ifadeye İyi Partili isimler sert tepki gösterdi. Sosyal medyada #TerbiyesizOnurErim etiketi gündem oldu.

"AHLAK VE NEZAKET YOKSUNLARINI KINIYORUM"

İyi Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın: "Varlıklarını borçlu oldukları iktidara yaranmak için; atmadıkları takla, yapmadıkları yalakalık kalmayan ve nihayet Genel Başkamız Sayın Meral Akşener'i hadsizce hedef alan; etik, ahlak ve nezaket yoksunlarını kınıyor ve büyük Türk milletine havale ediyorum. #TerbiyesizOnurErim"

"AZİZ MİLLETİMİZ SANDIKTA BU ÇİRKİN DİLİ DE SİYASET SAHNESİNDEN SİLECEKTİR"

İyi Parti GİK Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Burhanettin Kocamaz: "Kişi kendisine yakışanı yapar. Onur Erim gibiler terbiyesizliği karakter haline getirir. #TerbiyesizOnurErim'in liderimiz Meral Akşener'e hakaret etme cüreti göstermesini esefle kınıyorum. Aziz Milletimiz sandıkta bu çirkin dili de siyaset sahnesinden silecektir."

OKUDUĞU KİTAPTAN ÖRNEK VERDİ

İyi Parti TBMM Grup Başkan Vekili Dursun Müsavat Dervişoğlu: "Terbiyesizliğin Teorisi diye bir kitap okumuştum. Muteber toplumun dışladığı ve kendi bünyesinde terbiyesizlik üreten grupları anlatıyor, onların içinde bulunduğu karakter bozukluklarına işaret ediyordu. İşte o kitabın günümüzdeki kahramanlarının yegâne örneği #TerbiyesizOnurErim”

"SARAY'IN TROLÜ"

İyi Parti TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu: "Ülkede yaşanan ekonomik krizinin yükü altında ezilen Türk milletinin sesi olmak yerine, suni gündemlere sarılan 'Saray'ın Trolü' olmayı tercih edenlere en güzel cevabı bu millet, sandıkta verecektir! #TerbiyesizOnurErim"

"YENİLECEKSİNİZ"

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi: "Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'e hadsiz sözleri sarf eden saray trolü #TerbiyesizOnurErim. Ne yaparsanız yapın yenileceksiniz. #AzKaldı

"ONURSUZLUĞUN..."

İyi Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mete Koca: Onursuzluğun vücut bulduğu kişi #TerbiyesizOnurErim

"SEVİYESİZ SÖZLER"

İyi Parti STK İlişkileri Koordinatörü Metin Bozkurt: #TerbiyesizOnurErim Bugün @HaberturkTV'de, @OnurErim_Eng'in Sayın Genel Başkanımız @meral_aksener hanımefendi ile ilgili, haddi-adabı aşan, seviyesiz sözleri dolayısıyla Yandaş Onur Erim'i kınıyor Sayın Genel Başkanımızdan özür dilemeye davet ediyorum! #AzKaldı