CiddiGazete- Mersin'in merkez Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'ndeki polisevine silahlı saldırı düzenlendi. Bölgede silah seslerinin ardından patlama sesi de duyuldu. Çevrede endişe yaratan silah sesi ve patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Saldırıda bir polis şehit oldu, bir polis yaralandı.

SALDIRININ İLK ANI KAMERADA

Mersin'deki saldırının ilk anlarına ait ortaya çıkan görüntülerde polisevi önüne gelen iki kadın teröristten biri, diğeri yol kenarında beklerken tabanca ile ateş ederek güvenlik noktasına yürüdü. Sırt çantası taşıyan kadın teröristin yanına bir süre sonra uzun namlulu silahıyla diğer kadın terörist de geldi. İki terörist, nizamiye kulübesine hedef gözetmeden ateş etmeyi sürdürdü. Polis ekipleri de karşılık verince, uzun namlulu silah taşıyan terörist yere düşerek kameranın görüş açısından çıktı.

saldırırıı

BİR KİŞİ GÖZALTINDA

Olayla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle denildi:

- Mersin'in Mezitli İlçesindeki Polisevine saat 23.00 sularında kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlenmiş, çıkan çatışmada 2 polisimiz yaralanmıştır. Ayrıca Polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneği de kontrollü bir şekilde patlatılmıştır.

- Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüpheli silahıyla birlikte gözaltına alınmıştır. Saldırıyı düzenleyenlerin yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir.

BAKAN SOYLU MERSİN'E HAREKET ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mezitli ilçesindeki polisevine yönelik saldırının ardından Ankara'dan Mersin'e hareket etti.