CiddiGazete- Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusunda kar; yurdumuzun kıyı kesimleri ile İç Ege'nin batısında ve Güneydoğu'da yağış alan yerlerde yağmur ve sağanak; diğer yerlerde yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Yarın yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde sıcaklıkların 3-5 derece azalması bekleniyor.

Yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzeyli, diğer yerlerde önceleri güneyli, zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak; Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.