CiddiGazete- İktidara yakınlığıyla bilinen Star, Akşam ve Güneş yayın kuruluşları ile 24 ve 360 televizyonlarını bünyesinde bulunduran Türk Medya Grubu'nun sahibi Zeki ve Hasan Yeşildağ'ın kardeşi Metin Yeşildağ hayatını kaybetti.

Eski AKP'li, şimdilerde ise Vatan Partisi saflarında yer alan iş insanı Ethem Sancak, 2017 yılında Türk Medya Grubu'nu Yeşildağ kardeşlere satmıştı.

ERDOĞAN'IN CEZAEVİ ARKADAŞI

Kardeşlerden Hasan Yeşildağ'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1998'de Pınarhisar Cezaevi'nde yattığı dönemde hizmetinde bulunduğu öne sürülmüştü.

PEKER'İN İFŞALARIYLA GÜNDEME GELMİŞLERDİ

Organize suç örgütü Sedat Peker geçen Ağustos ayında, Yeşildağ kardeşlere ilişkin "Deli Çavuş" hesabından 75 tweet paylaşmıştı.

Peker paylaşımlarında, "Bugün bakanlardan dahi güçlü olan ancak kamuoyunda çok fazla bilinmeyen üç ayrı yapıya ufak bir selam vereceğiz" diyerek bu yapıların "karanlık" olduğunu iddia etmişti.

Peker tweet'lerinin çoğunda, bu yapılardan biri olduğunu öne sürdüğü Türk Medya Grubu'nun sahibi Hasan Yeşildağ ve kardeşleri Metin ile Ali Yeşildağ hakkında iddialarda bulunmuştu.

METİN YEŞİLDAĞ KİMDİR?

1965 yılında Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Yeşiltepe Köyü'nde dünyaya gelen Metin Yeşildağ, bir süredir diyaliz tedavisi görüyordu. Yeşildağ, böbrek yetmezliğine bağlı kalp krizi sonucu 57 yaşında vefat etti.

Metin Yeşildağ, Piyale Paşa Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Feriköy Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanına defnedildi.