CiddiGazete- İstanbul Levent'te bulunan Metrocity AVM'de yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi yönlendirildi. AVM'nin ek binasının çatısında çıkan yangınla ilgili soğutma çalışmaları başladı. Olayda yaralanma ve can kaybı bildirilmedi.

itfa2

34 ARAÇ, 106 PERSONELLE MÜDAHALE

Yangın nedeniyle AVM'de bulunanlar tahliye edildi. Yoğun dumanın oluştuğu yangın nedeniyle ekipler Bakırköy'den tüp aracı ve diğer ilçelerden de takım desteği istedi. Yangına Beşiktaş, Şişli, Beyoğlu, Bakırköy itfaiye ekipleriyle birlikte, toplamda 34 araç 106 personelle müdahale edildi.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, "Yangın söndürülmek üzere, henüz bitmiş değil. Ana binaya geçmesini engelleyecek tedbirler alındı. Şu anda hem soğutma amaçlı, hem de yangın o tarafa sıçrarsa can kaybı olabilir diye itfaiyemiz var gücüyle çalışıyor. Ekiplerimiz nedenini anlamaya çalışıyorlar. Burada bir gece kulübü vardı, muhtemelen orada çıktı diye söylentiler var. Ancak yangın söndükten sonra anlayacağız" dedi.

TRAFİK ÇİFT YÖNLÜ DURDURULDU

Gelen ilk bilgilere göre, yaralı ve can kaybının bulunmadığı yangında, bölgedeki trafik yükünün azaltılması için alışveriş merkezinin bulunduğu cadde üzerindeki trafik çift yönlü durduruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Remzi Albayrak, "Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. Çatıda başlayan bir yangın, ancak diğer katlara sirayet etmesini beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.