CiddiGazete- Anket şirketlerinin yüzde 5-6 bandında gösterdiği MHP, yüzde 10.6 oy oranı ile 2018 seçimlerindeki milletvekili sayısını korudu. 2018'deki seçimde 49 milletvekili ile parlamentoya giren MHP, Pazar günkü seçimde ise milletvekili sayısını bir kişi artırarak 50 milletvekili çıkardı. MHP, 11 ilde 18 yeni ismi TBMM'ye gönderdi

MHP bu seçimlerde, uzun yıllar milletvekili çıkaramadığı illerden başarılı sonuçlar elde etti. Balıkesir, Bolu, Çankırı, Çorum, Elazığ, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Nevşehir, Niğde ve Kilis'teki milletvekili adaylarını TBMM'ye gönderdi. Ancak MHP'de "üç büyükşehir" şoku yaşandı.

3 BÜYÜK ŞEHİR DİBE VURDU

En büyük oy kaybını İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayan MHP, İstanbul'da milletvekili sayısını 8'den 5'e, Ankara'da 5'ten 3'e, İzmir'de 2'den 1'e düşürdü. 2018 yılındaki seçimlerde TBMM'ye 2 milletvekili gönderen ve "MHP'nin güçlü olduğu illerden biri" olarak değerlendirilen, deprem illerinden Gaziantep'te de MHP'nin bu seçimlerde yalnızca 1 milletvekilini Meclis'e göndermesi dikkat çekti.

ERKAN HABERAL ŞOKU

MHP'nin önemli isimleri arasında gösterilen TBMM İdare Amiri Erkan Haberal'ın milletvekili seçilememesi Balgat'ta şok etkisi yarattı. Partinin büyük şehirlerde erozyona uğraması, Haberal gibi önemli isimlerin Meclis'e girememesi sonucunu doğurdu. Ankara üçüncü bölge 2. sıra adayı Haberal ile eski Kadın Kolları Başkanı Nevin Taşlıçay da tekrar milletvekili seçilemedi. İstanbul'da ise mevcut İyi Parti'den MHP'ye geçen Hayati Arkaz, Cemal Çetin, Arzu Erdem ve Mehmet Bülent Karataş da yeniden milletvekili olamadı. MHP, 2018'de birer milletvekilini parlamentoya gönderdiği Düzce, Iğdır ve Eskişehir'den bu seçimlerde milletvekili çıkaramadı.

İzmir birinci bölgeden aday gösterilen MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan da seçilemedi. Devlet Bahçeli ise AKP'li Bakan Derya Yanık ile yarıştığı memleketi Osmaniye'de yüzde 28.47 oy aldı. Derya Yanık'ın oy oranı ise yüzde 33.17 oldu.