CiddiGazete- MHP’li milletvekilleri 27. yasama döneminde kamuoyunda çok tartışılan, muhalefet partilerinin de sık sık gündeme getirdiği şehir hastaneleri, sağlık çalışanlarının ödemeleri ve esnaf borçları gibi konularda AKP’li bakanlara çok sayıda soru önergesi yöneltti. AKP’li bakanlar ise kendi ortaklarının verdikleri önergelere ya hiçbir karşılık vermedi ya da soruları görmezden geldi.

YURT ÜCRETLERİ SORUSU

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, coronavirüs salgını nedeniyle yurtlarını boşaltan ancak yurt ücretlerini ödemeye devam eden öğrencilerin durumuna ilişkin, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun cevaplaması istemiyle önerge vererek, “Mağduriyetleri giderilecek bir çalışmanız var mı” diye sordu.

Kasapoğlu bu soruya “Bakanlığımızın görev alanına girmemektedir” cevabını verdi.

ESNAFA İLİŞKİN DÜZENLEMELER

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a, salgında iş yerlerini kapatan esnafın Bağ-Kur, SGK ve stopaj ödemelerinden muaf tutulmasına ilişkin soru önergesi verdi.

Ancak Selçuk bu önergeye herhangi bir cevap vermedi.

EKONOMİK DESTEK SORUSU

MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Sedef, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Coronavirüs salgınının ekonomik etkilerini bertaraf etmek için alınan ekonomik önlemlerin yetersiz olduğunu belirten Sedef, “Esnafımızın tamamı ciddi bir buhran içerisindedir. Vatandaşlarımız temel ihtiyaçları olan gıda ve temizlik hariç alışveriş yapamamaktadır” ifadelerini kullandı.

Sedef, Albayrak’a ekonomik desteklerin esnaf için genişletilmesine yönelik bir çalışma olup olmadığını sordu.

BERAT ALBAYRAK'TAN LİNK

Ümit Yılmaz da Berat Albayrak’a salgın nedeniyle kapanan özel öğretim kurslarının “iflas etmek” üzere olduğunu hatırlatarak “Bu kurumlara kredi verilecek mi” diye sordu.

Soruları görmezden gelen Berat Albayrak, MHP’li vekillere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı konuşmaların linkini cevap olarak gönderdi.

KOCA SORULARI CEVAPSIZ BIRAKTI

MHP’li vekiller Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle sağlık çalışanlarının ödemelerinin iyileştirilmesine ve atanamayan hemşirelerin atanmasına ilişkin soru önergeleri verdi. Koca bu önergelerin hiçbirine cevap vermedi.

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ise iktidarın en çok övündüğü konulardan şehir hastanelerini Koca’ya sordu.

Erbaş, hastanelerdeki sorunlara ilişkin verdiği önergede, “Binlerce yatak kapasiteli şehir hastanelerinde uygulamada yaşanan sorunların giderilmesi konusunda bir çalışmanız var mıdır? Şehir hastanelerinin hizmete girdiği il merkezindeki hastanelerin büyük bir bölümü kapatılmaktadır.

Dolayısıyla şehir merkezlerinin dışında yer alan şehir hastanelerine acil durumlarda zamanında hasta yetiştirilemediği için hastaların hayatını kaybettiği yönündeki eleştirilere katılıyor musunuz” ifadelerini kullandı.

Koca bu sorulara da bir karşılık vermedi.