CiddiGazete- Gazeteci Barış Yarkadaş, Kastamonu'nun Pınarbaşı İlçesi'nde yaşanan Cumhur İttifakı krizini sosyal medyasına taşıdı.

KRİZİN AYRINTILARI

İşte Yarkadaş'ın kaleminden Kastamonu'da yaşanan o krizin öyküsü:

Kastamonu - Pınarbaşı İlçesi'nin CHP MHP ve İYİ PARTİ yöneticileri bir araya gelerek, bölgede yaşanan sorunların çözümü için bir bildiri yayımlıyor. MHP Kastamonu İl Başkanlığı, bunun üzerine Pınarbaşı İlçe Başkanı Mesut Pınar'a "Bildiriden imzanızı çekin ve açıklama yapın" diyor.

MHP'li Mesut Pınar da uzun bir açıklama yapıyor ve "Bildiri ben hastanedeyken imzalanmış. Biz sorunları konuşmak için Cumhur İttifakı ortağımız AKP Pınarbaşı İlçe Başkanlığı ile istişare halindeyiz. Diğer partileri de Ortak Çözüm Masası'nda buluşmaya çağırıyoruz" ifadesini kullanıyor.

MHP Pınarbaşı İlçe Başkanı Mesut Pınar'ın bu ifadesi, AKP-MHP İl Başkanlıkları'nı ayağa kaldırıyor. Bu kez ilçe başkanının söylediklerinin tam tersini dile getiren ve ilçe başkanının söylediklerini anlamsız hale getiren şu not yayımlanıyor:

Kastamonu'da yaşanan bu tablonun adı; siyasetin siyaset eliyle tasfiye edilmesidir. CHP ve İYİ PARTİ ile hiçbir koşulda görüşmeyeceklerini söyleyen MHP yönetimi, ilçe halkının bildiride tespit ettiği sorunlarını nasıl çözmeyi düşünüyor? Bu nasıl bir dil, nasıl bir anlayıştır?"