CiddiGazete- MHP Pursaklar İlçe Başkanı Ersin Ekinci'nin, MHP Ankara il yönetim kurulu eski üyesi Ferhat Özcan'ı öldürmesinin perde arkası ortaya çıktı. Çocukluk arkadaşı olan Ekinci ile Özcan, bir gece önce tartıştılar ve kavga ettiler.

Darp edilen Ekinci'nin, sabah Ferhat Özcan'ın evine gidip cinayeti işlediği ortaya çıktı. İşte MHP'li ilçe başkanının karıştığı cinayetle ilgili bir partilinin anlattıkları:

"ANLAŞMAZLIĞA DÜŞTÜ, AYRILDI"

Ferhat Özcan, MHP Ankara il yönetiminde yer aldı. İl Başkanı Turgay Baştuğ'un ekibindeydi. Başkanla ters düştüler, bazı işler Ferhat'ın hoşuna gitmiyordu. Tartıştılar, masaya kül tablasını vuran Ferhat, MHP'yle yollarını ayırdı.

"SİNCAN'A SKM KURDU"

Seçim sürecinde Pursaklar'dan çıkan Adnan Beker ve Yüksel Arslan'a (ikisi de İyi Parti adayı) destek verdi. Hatta geçen hafta Sincan'da İyi Parti'nin seçim koordinasyon merkezini Ferhat açtı. Bütün masraflarını karşıladı. Personeline kadar yerleştirdi. Daha önce MHP Pursaklar'da çalışan Fatma isimli bir kızı da SKM'ye yerleştirdi.

"HAREKETİ SATTINIZ, GİTMEYECEKSİNİZ!"

Ersin ile Ferhat çocukluk arkadaşları. Fatma'nın SKM'de başlaması Ersin'i kızdırdı. Fatma'yı arayarak 'Hareketi sattınız, yarından itibaren SKM'ye gitmeyeceksin?' diye telefonla tehdit etmiş. Telefonun yüzüne kapatılmasına sinirlenen Ersin, Fatma'nın evinin önüne gelerek aynı sözleri ediyor. Fatma korkudan Ferhat'ı arayarak 'Abi yetiş, Ersin ortalığı karıştırdı' diyor. Evin önünde iki eski arkadaş buluşuyor. Ferhat, Ersin'in belindeki tabancayı alıp, dövüyor.

"16 KURŞUN YAĞDIRDI"

Ersin dayağı gururuna yediremiyor. Gece 15 kişi ile buluşup, istişare ediyor. Ferhat'ın eşiyle son dönemde aralarında sıkıntı vardı. Çocukları ve eşi, annesinde kalıyordu. Sabah kaldığı eve Ersin baskın yapıyor. Uyku sersemliği ile kapıyı araladığında Ersin kasığına doğru bir el ateş ediyor. Yere düşünce de 15-16 el ateş kurşun sıkıyor. Cinayetten sonra İsa isimli bir ortak arkadaşı arayarak 'gelin alın' diyor. Ferhat ve babası Yaver amca Pursaklar'ın önde gelen isimlerindendi. İnşaat ve ticaretleri yerinde idi. Alanya'da meyvecilik işi yapıyordu, kimseyle husumeti yoktu."

Ferhat Özcan'ın cenazesi Cumartesi günü akşam saatlerinde Çankırı Eldivan Küçükhacıbey köyünde defnedildi. (Sözcü)