CiddiGazete- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin il ve ilçe kongreleri sürecinin başlaması sebebiyle bir yazılı açıklama yaptı.

Kongreler süreci dolayısıyla Türkiye’nin dokuz çalışma bölgesine ayrıldığını belirten Yalçın, “Bu çerçevede Batı Anadolu, Karadeniz Bölgesi ve Orta Anadolu’da ikişer, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ise üç olmak üzere her biri dokuz ilden oluşan toplam 9 teşkilat bölgesi belirlenmiştir. İlçe ve il kongreleri söz konusu bölgelerde ve aynı zaman diliminde gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı.

9 RAKAMI VURGUSU

Türk mitolojisinde dokuz rakamının matematiksel ve sembolik bir yeri olduğunu hatırlatan Yalçın, şöyle devam etti:

“9 kutlu sayılmakta; bu sayıya denge, uğur ve güç izafe edilmektedir. Eski Türk kağanları da devletin bütünlük, istikrar ve egemenliğini temsilen 9 tuğ taşımışlardır. MHP’nin Kongre sürecinin planlanması bağlamında Türk kültür ve siyaset tarihine uygun olarak “dokuzlama” yönteminin kullanılması; egemenlik, istikrar ve bütünlüğü sembolize eden 9 rakamıyla kamuoyuna mesaj verme amacı taşımaktadır.

ATATÜRK VURGUSU

İlk ilçe kongresinin Samsun İlkadım’da gerçekleştirilecek olması ise Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla Anadolu’da fiilen başlamış olan Millî Mücadele’ye atıf amacı taşımaktadır.

MHP’nin kuruluşundan beri Kuva-yı Milliye ruhuyla yürüttüğü siyasi mücadelesi; bin yıllık kardeşlik hukukuna dayanan millî birlik ve bütünlüğümüzün sonsuza dek korunmasını, devletimizi ayakta tutan varlık azim ve kararlılığının sürdürülmesini, bekamızın teminatı olan bağımsızlık bilincinin kavi tutulmasını esas almaktadır.

13.Olağan Büyük Kurultay sürecinin Samsun İlkadım kongresiyle başlatılmasının gayesi, bu tarihî misyonun 1969 Şubat’ındaki ilk kongreden beri MHP bünyesinde büyük bir ciddiyet ve kararlılıkla yaşatıldığı mesajını kurultay yürüyüşünün ilk adımında vermektir.”

CORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

Kongrelerde, coronavirüs salgını dolayısıyla alınan toplumsal tedbir ve sağlık kararlarına harfiyen uyulması gerektiğini ifade eden Yalçın, “Temizlik, maske ve sosyal mesafe kuralına eksiksiz riayet edilmesi de önem arz eden bir başka husustur” ifadesini kullandı.