CiddiGazete- Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Trakya Tohumcular Derneği iş birliği ile 4 Mayıs 2021 tarihinde yaptığı Ar-Ge çalışmasından elde ettiği yerli ve milli ayçiçek tohumlarını bin 200 dönüm kendi araziyle buluşturan Silivri Belediyesi, Türk tohumunu desteklemek adına yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi.

Silivri Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünün kutlanacağı 2023 yılında toprakla buluşturmak üzere, 2023 paket milli hibrit ayçiçek tohumunu çiftçilerle ücretsiz paylaşacak. Dağıtılan paketlerin her birinin içinde 100 bin adet ayçiçeği tohumu olacak ve Silivrili üreticiler bir paket ile yaklaşık 15 dönüm araziye ekim yapabilecek.

Maddi değeri 7 milyon TL olan destek ile Silivri’de yaklaşık 35 bin dönüm arazi yerli ve milli Türk ayçiçek tohumu ile buluşacak. Yerli ayçiçek tohumu desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin muhtarlıklara kayıt yaptırmaları yeterli olacak. Silivri Belediyesi bu destek ile tohumda dışa bağımlılığın azaltılmasını ve yerli üretimin teşvik edilerek yaygınlaştırılmasını hedefliyor.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünü kutlayacakları 2023 yılında toprakla buluşturmak üzere, 2023 paket yerli ve milli ayçiçek tohumunu çiftçilerimizle bilabedel paylaşacaklarını belirterek, "Amacımız Türk tohumculuğuna ve Silivrili çiftçilerimize destek olmak. Silivri Belediyesi yaptığı çalışmalarla örnek, öncü ve önder olmaya devam ediyor. Bu projeler sayesinde köylü kazanıyor, çiftçi kazanıyor, Türkiye ekonomisi kazanıyor. Bunlarla asla yetinmeyeceğiz; daha iyisini, daha fazlasını yapmak için var gücümüzle çalışmaya ve çiftçilerimizin yolunu aydınlatmaya devam edeceğiz" dedi.