CiddiGazete- Gergin atmosferin ardından saat saat ertelenen altılı masa toplantısı, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde saat 16.00'da bir araya geldi.

BEKLENDİĞİ GİBİ ADAY KEMAL KILIÇDAROĞLU

Genel başkanlar, toplantının ardından Saadet Partisi Genel Merkezi önüne çıktı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını açıkladı. Karamollaoğlu şöyle dedi:

"Elbette içinde bulunduğumuz günler acılı günler. Vefat eden bütün kardeşlerimize cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Birçok şehirde neredeyse bina ayakta kalmadı. Allah vefat edenlere rahmet eylesin. Bugün burada bir araya gelmemizin sebebini biliyorsunuz. Hava biraz soğuk. Ben bu toplantılarımız neticesinde aldığımız kararı duyurmayı bir görev addediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bizim cumhurbaşkanı adayımızdır. Bu görevin hayırlı olmasını diliyorum."

TÜM GENEL BAŞKANLAR CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLACAK

Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise şu ifadeleri kullandı:

- Çok teşekkür ederim. Yunus Emre 'Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz' der. Türkiye'nin bütün renklerini aynı sofrada buluşturmak için yola çıktık. Bu sofra Halil İbrahim sofrasıdır. Halil İbrahim sofrası, tek bir çocuğun dahi yatağa aç girmemesidir.

- Bizim soframız, barışın ve kardeşliğin sofrasıdır. En büyük gayemiz Türkiye'yi bereketli, huzurlu ve neşeli günlere taşımaktır. Allah'ın izniyle bunu hep birlikte başaracağız.

- Biz Millet İttifakı olarak Türkiye'yi istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz. Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak, güçlendirmiş parlamenter sisteme geçiş sistemin yol haritası üzerinde mutabık kalmış bulunuyoruz. 11 madde az önce içeride sonuçlandı.

- Bu kapsamda parlamenter sisteme geçiş sürecinde Millet İttifakı'na dahil diğer partilerimiz sayın genel başkanları Cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır. Millet İttifakı'nın kapısı, ortak Türkiye hayalini paylaşan herkese sonuna kadar açıktır. İnanç, düşünce, ideoloji, kimlik ayırt etmeksizin 85 milyon insanımızı yürekten selamlıyoruz.

- Deprem felaketinin bugün birinci ayı. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza bu mübarek berat kandili gecesinde Allah'tan rahmet diliyorum."

SAADET PARTİSİ GENEL MERKEZİ'NE ATATÜRK VE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Genel başkanların toplantısı devam ederken Saadet Partisi Genel Merkezi'ne Atatürk, Türk Bayrağı ve "Birlikte Başaracağız" yazılı pankartlar asıldı.