CiddiGazete- Uygur Türkleri, yıllardır Çin hükümeti tarafından uygulanan sistematik soykırım ile karşı karşıya. Yerli ve yabancı medya kuruluşları zulmün sembolü toplama kamplarını gündemde tutup Çin hükümetini eleştiriyor.

Bütün bunları görmezden gelen Milliyet gazetesi skandal bir sözde habere imza attı.

Milliyet’in “Çin Xinjiang': Etnik Eşitlik Politikasının Tanığı ve Yararlananı” başlığı ile tam sayfa olarak verdiği reklam/propaganda metninde, Doğu Türkistan’da insan haklarına önem verildiği, insanların eşit haklara sahip olduğu, dini inanç ve özgürlüklerin olduğu öne sürüldü.

‘SİZ HANGİ MİLLİYET’TENSİNİZ?’

Milliyet’in sözde haberi sosyal medyada tepki topladı. Twitter’dan paylaşılan bazı mesajlar şöyle:

UYGUR HABER

“Milliyet Gazetesi Uygur Soykırımına karşı Çin Hükümeti'ni savunan tam sayfa propaganda haberi yaptı. Haberde: Doğu Türkistan'da insan haklarına önem verildiği, insanların eşit haklara sahip olduğu, dini inanç ve özgürlüklerin olduğu propagandası yapıldı.”

ADEM ÖZKÖSE

“Sabah'tan sonra Milliyet de Doğu Türkistanlı Müslüman Türk kardeşlerimizi toplama kamplarına dolduran zalim Çin'i övgü dolu reklam ve haberlere başlamış. Bu açık bir utanmazlıktır.”

PROF. DR. İLYAS DOĞAN

Milliyet gazetesi yayınlandığı dile ihanet etmiştir. Her şeyiniz satılık veya kiralık öyle anlaşılıyor @milliyet

YAŞ TÜRKİSTAN HABER

Milliyet gazetesinden skandal “reklam(!)”

Çin büyükelçiliği ilan şeklinde gazetelere verdiği ve #DoğuTürkistan’daki soykırımı örtbas etmek istediği propaganda metinlerine bu sefer de Milliyet gazetesi alet oldu. İşte o skandal “reklam(!)”

SEYİT TÜMTÜRK

Milliyet gazetesi sen hangi millettensin. Bu haber için soykımcı Çin’den kaç para aldın. Milyonlarca Uygur Türk’ü Çin/ÇKP yönetiminin Vahşi/İnsanlık dışı toplama kamplarında her türlü zulme maruz kalırken, camileri yıkılırken, aileleri parçalanmışken! Bu yalan haber niye?