CiddiGazete- Devlet Bahçeli, altıncısını Manisa'da düzenlediği "2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net" temalı mitingde MHP'liler ile AKP'liler arasında tekmeli yumruklu kavga çıktı.

Polis ekipleri, alana üst araması yapılmadan girmek isteyen grubu uyarırken, MHP'liler de AKP'lileri tekme ve yumruklarla durdurmaya çalıştı.

AKP'Lİ VEKİL DANIŞMANLARI İLE ARBEDE

Bahçeli'nin açık hava toplantısını gerçekleştireceği alana girmek isteyen AKP Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, Tamer Akkal, Mehmet Ali Özkan ve Semra Kaplan Kıvırcık ve danışmanları, alanda görev yapan MHP'liler tarafından güvenlik kontrolü yapılmadan alana sokulmak istenmedi.

ARBEDE YAŞANDI

Alana alınmayan vekillerden Murat Baybatur'un danışmalı ile Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı arasında sözlü atışma başladı.

AKP milletvekilleri Tamer Akkal ile Mehmet Ali Özkan ile diğer milletvekilli danışmanlarının sözlü atışmaya dahil olmasıyla birlikte olay tekmeli yumruklu kavgaya dönüştü.

VEKİLLER ARADA KALDI

Arbede sırasında AKP'li Murat Baybatur ile Semra Kaplan Kıvırcık'ın alana girdiği gözlenirken, olayda AKP'li diğer milletvekilleri Tamer Akkal ile Mehmet Ali Özkan arbedenin içinde kaldı.

AKP'li vekiller ile MHP'liler arasında yaşanan gerginlik daha sonra MHP'li il ve ilçe yöneticilerinin araya girmesiyle son buldu. Olayın ardından alana giren AKP'li milletvekilleri, Devlet Bahçeli'nin konuşmasını en ön safta takip etti.

TAMER AKKAL: OLAYLAR NASIL ÇIKTI BİLMİYORUM

Çıkan olayların göbeğinde olan AKP Manisa Milletvekili Tamer Akkal, olayların kendisi yüzünden çıkmadığını belirterek, "Ben miting alanına girmek için ilgili giriş yerinden geçmek istediğimde oradaki Manisa milletvekillerini tanımayan bir görevli bana 'Sizi tanımıyorum buradan alamam' dedi. Ben de kendisine 'Ben Manisa milletvekiliyim' dememe rağmen almamakta ısrar edince araya genel başkan yardımcılarının girmesiyle miting alanına girebildim. Benim de bir anlam yükleyemediğim şekilde ortalık birden karıştı. Hatta ben de çıkan kavgayı ayırmaya çalışanlar arasında idim" dedi.

TAMER AKKAL KİMDİR?

Tamer Akkal, siyasete MHP'de başladı ve MHP Manisa İl Başkanı oldu. Daha sonra geçtiği İyi Parti'de kurucu il başkanlığı yapıp Manisa milletvekili seçildi. Akkal ardından, çok ağır ifadelerle eleştirdiği AKP'ye transfer oldu.

Öte yandan İyi Parti'den istifa ederek AKP'ye geçen Tamer Akkal'ın Meclis'teki danışmanı Cenk Özatıcı, "AKP'ye geçen bir milletvekilinin yanında, aynı göreve devam etmeyi utanç vesikası olarak kabul ederim" sözleriyle görevinden istifa etmişti.