CiddiGazete- Milli Savunma Bakanlığı'nın faaliyetleri başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlığın haftalık basın bilgilendirme toplantısında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıya ilişkin Aktürk, "Çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan masum sivillerin, uluslararası hukukun ve en temel insani değerlerin hiçe sayılarak katledilmesi tüm insanlığın bittiği noktadır" dedi.

Saldırılarda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileklerini ileten Aktürk, "İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmaların bir an önce son bulmasının bölge ve dünya barışı adına büyük önem taşıdığını, Gazze'deki sivillere yönelik saldırıların derhal sonlandırılması ve kalıcı çözüm için karşılıklı olumlu adımların atılması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz" ifadelerini kullandı.

GAZZE VE LİBYA İÇİN HAZIRLANAN YARDIMLARI ULAŞTIRDIK

Zeki Aktürk'ün açıklamasından ilgili bölüm şöyle:

Başta deprem bölgelerinde hayatın normalleştirilmesi olmak üzere orman yangınları ve diğer afetlerle mücadele çalışmaları ile insani yardım faaliyetlerine yurt içinde ve dışında ilgili bakanlık ve kurumlarla tam bir koordinasyon içerisinde destek verilmektedir.

Bu kapsamda, Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle hazırlanan insani yardım malzemeleri;

- Gazze için 13-14 Ekim'de üç adet A400M uçağımız ile Mısır'a,

İşte Sinan Ateş iddianamesi İşte Sinan Ateş iddianamesi

- Sel felaketinden etkilenen dost ve kardeş ülke Libya için ise TCG BAYRAKTAR gemimiz ile 16 Ekim'de Libya'ya ulaştırılmıştır.

Sonuç olarak başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere Millî Savunma Bakanlığının tüm birlik ve kurumları, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve "Türkiye Yüzyılı" hedefleri doğrultusunda;

- Bekamıza yönelen her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye,

- Ülkemizin ve asil milletimizin güvenlik ve huzuru için gece gündüz demeden çalışmaya devam edecektir.

TSK GAZZE İÇİN HAZIR

Milli Savunma Bakanlığı'nın alacağı görevlere ilişkin soru üzerine, "Türk Silahlı Kuvvetleri verilecek direktifler doğrultusunda hem insani yardım hem tahliye konusunda görev almaya hazırdır" açıklamasını yaptı.