CiddiGazete- Cumhur İttifakı'nın öğrencilere ücretsiz yemek vermeme inadı, seçimler düşünülerek kırıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bilsem Yapay Zeka Atölyeleri İşbirliği Protokol Töreni'nde yaptığı açıklamada, okul öncesi eğitimdeki tüm çocuklara 6 Şubat'tan itibaren ücretsiz yemek vermeye başlanacağını söyledi.

BAKAN MECLİS'TE "ÖNÜMÜZDEKİ YIL" DEMİŞTİ

Mahmut Özer, Meclis'teki bütçe görüşmesinde uygulamanın önümüzdeki yıl olacağını söylemişti ancak seçimler düşünülerek karar değiştirildi. Özer, şöyle dedi: "Allah'tan bir şey olmazsa 2023 yılının sonuna kadar demiştik kademeli ama beklemeyeceğiz. İkinci dönem yani 6 Şubat'ta, eğitim öğretim başladığı zaman, Türkiye'de okul öncesi eğitimdeki tüm okullarımızda ücretsiz olarak yemek vereceğiz.

PANSİYONLU OKULLARDAKİ ÖĞRENCİLERE DE ÖĞLE YEMEĞİ ÜCRETSİZ OLACAK

Yine bu kapsamda taşımalı eğitimle öğrencilerin gittiği okulda, taşımalı eğitimden yararlanmayan öğrencilerin de yemek yemesini sağlıyoruz. Bir ilave daha yapacağız. Pansiyonlu okullarda sadece pansiyonlu öğrenciler ücretsiz olarak öğle yemeği yiyordu. O okulda pansiyon varsa tüm öğrencilere ücretsiz olarak yemek vereceğiz."

FERİDUN BAHŞİ: DİĞER ÇOCUKLARIMIZ ÜZÜLMESİN, EKSİĞİ BİZ TAMAMLAYACAĞIZ

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, MEB'in kararının eksik ancak yine de kazanım olduğunu belirterek, "Bir çocuğumuzun karnının doyması bile bizleri sevindirir. Bu uygulamanın sadece okul öncesi eğitimde değil, tüm okullarda uygulanması gerekir. Ancak gelecek nesilleri değil, gelecek seçimleri düşünen iktidarın elinden ancak bu kadarı geliyor. İnşallah önümüzdeki seçimlerde ülkemizi Millet İttifakı yönetmeye başladığında tüm çocuklarımız devletimizin güvencesinde karınları tok bir şekilde derslerini dinleyecek" dedi.