CiddiGazete- "Deliler Delisi" isimli YouTube kanalında iktidar ve iktidara yakın iş insanlarının önemli isimleriyle ilgili çeşitli iddialarda bulunan Muhammed Yakut'un altı videosu ile bazı tweetlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı ve eski bakan Berat Albayrak'ın talebi üzerine erişim engeli getirildiği belirtildi.

Engel kararını, Free Web Turkey sosyal medya hesabından duyurdu. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı: "İktidara yakın isimler hakkında iddialarda bulunan Muhammed Yakut'un 'Delilerin Delisi' isimli YouTube kanalı, kanaldaki altı video ve bazı tweet'ler Berat Albayrak'ın talebi üzerine İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğinin 19 Nisan tarihli kararıyla erişime engellendi."

Eski Diyarbakırspor Başkanı Abdurrahman Yakut’un yeğeni olan ve akaryakıt sektöründe iş yapan Muhammed Yakut, 2012'de Denizatı Petrokimya şirketinin sahibi Ali Şafak Akmil'i kaçırtarak 400 bin TL'sini aldığı suçlamasıyla gözaltına alınmasıyla gündeme gelmişti.

Yakut, AKP genel başkan yardımcıları Hayati Yazıcı ve Nurettin Canikli, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKP Milletvekili Mücahit Arslan, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık gibi isimlerle ilgili açıklamalar yapacağını duyurmuştu.