CiddiGazete- 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adaylığıyla yüzde 30,67 oy alarak ikinci olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "CHP listelerinden aday olacağı" iddialarına ilişkin BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'a konuştu.

NE OLMUŞTU?

Meral Akşener'in masaya geri dönmesi, Millet İttifakı'nın adayını Kemal Kılıçdaroğlu olarak Saadet Partisi Genel Merkezi'nde açıklaması sonrası ivme kazanan Millet İttifakı, "Halil İbrahim Sofrası"nı büyütme, genişletme söylemiyle ilerlerken gündeme Ümit Özdağ ile kurulup kurulmadığı netleşmeyen İtiffak'tan ayrıldığını duyuran Muharrem İnce girmişti.

TV100 yazarı Erdoğan Aktaş, Muharrem İnce'nin, CHP listelerinden aday gösterilebileceği iddiasını köşe yazısında konu etti.

Aktaş, eski CHP Genel Başkanları Altan Öymen ve Hikmet Çetin ile eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın, Salı günü Meclis'te ziyaret ettikleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Bu kadar parti ile ittifak yapıyorsunuz. Onlara milletvekili kontenjanı veriyorsunuz. Muharrem İnce de CHP'nin öz evladı. Onu da bir şekilde CHP listelerine dâhil ederseniz çok iyi olur" önerisinde bulunulduğunu, Kılıçdaroğlu'nun da bu öneriye olumlu baktığını yazdı.

İNCE: KİMSEYLE KONUŞMADIM

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın bu öneriye nasıl bakacağına ilişkin sorusuna Muharrem İnce diplomatik cevap verdi.

İnce, "Hiç kimseyle hiçbir şey konuşmadım. Ben de haberleri okuyorum. Başka hiçbir şey demem. Açıklamam bu kadar" demekle yetindi.