CiddiGazete- Karar TV’de ekrana gelen ‘Gündem Özel’ programında Taha Akyol ve Elif Çakır'ın konuğu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti'deki FETÖ tartışması ve Millet İttifakı'nın durumuyla ilgili bir soru üzerine şunları söylemişti:

İYİ PARTİ'DEKİ FETÖ TARTIŞMASI

"Saray ve çevresi bürokrasinin bazı unsurlarını da kullanarak operasyon yapıyor. Onlar aracılığıyla belli kesimler ya da belli kişiler üzerinde çalışmak onları bir anlamda ajite etmek belli kişilere, kurumlara gerçekten ciddi paralar vermek, teklif etmek ve bu çerçevede ittifakı bozmak istiyorlar. Bunu biliyorum ama buna karşın önce ittifak üzerinde 'Acaba İyi Parti'yi dağıtabilir miyiz'in üzerinde durdular. FETÖ suçlaması şeye benziyor, beğenmedikleri insanı eskiden PKK'lı diye suçluyorlardı şimdi de en taze suçlama aracı FETÖ oldu. İktidarı yöneten kişi karşısındaki kişiyi FETÖ ile suçluyor ama elinde hiçbir delil yok. İyi Parti üzerinde oynadılar burada da beklediklerini bulamadılar."

‘SARAY’IN PARA VERDİĞİ KİŞİLER’

‘Saray’ın para verdiği kişiler’ iddiası üzerine “Muharrem İnce’yi mi kast ediyorsunuz” sorusu yöneltilen Kılıçdaroğlu, “Sadece o değil. Muharrem bey henüz ayrılmış değil. Onu bilmiyorum tabi” ifadelerini kullanmıştı.

‘SADECE O DEĞİL’

CHP’den ayrılmadan ‘Bin Günde Memleket Hareketi'ni başlatan Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine sosyal medya hesabından şöyle cevap verdi:

“1- CHP’nin sade bir üyesi olarak CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu bugün katıldığı Karar TV yayınında benim de ismimi “Sadece O değil” diye zikrederek yaptığı açıklamaların kanıtlarını ortaya koymaya davet ediyorum.

2-Ben bu konudaki değerlendirmelerimi önümüzdeki günlerde elbette yapacağım. Ancak CHP’nin Genel Başkanının yalan söylemeyeceğine, elinde kanıt olmadan iftira atmayacağına inanıyorum, inanmak istiyorum. Buyrun ne biliyorsanız konuşun, hangi kanıtınız varsa ortaya koyun.

İKTİDARA DA MUHALEFETE DE KARŞI

Çay ve kek vaadiyle memleketi bu hale getiren saray düzenine de, yeni deste önerisini Türk Tabipleri Birliği ziyaretinde açıklayan muhalefet düzenine de itirazımız var.

İktidara itiraz edersen dış mihrakların, muhalefete itiraz edersen sarayın adamısın. Korkutarak kendi koltuklarını korumaya çalışanların başvurduğu bu yöntem birbirlerine ne kadar benzediklerini ortaya koyuyor. Bu iktidar düzenine de, bu muhalefet düzenine de itiraz ediyoruz.”