CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal arasındaki polemik sertleşti.

İnce, Hakkari mitingine ilişkin olarak, AKP Sözcüsü Mahir Ünal'ın, "Cumhuriyetin kuruluşunda Halk Fırkası ismiyle var olan bir partinin Hakkari’de PKK’nin siyasi niteliğinde miting yapması herkesin içini acıtmıştır” sözlerine karşılık, "Halt etmiş diyorum" demişti.

"KONUŞULANI ANLAMAYANA HÖDÜK DERLER"

Parti genel merkezinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Mahir Ünal, Muharrem İnce'nin kendisine yönelik ifadelerinin anımsatılması üzerine şöyle konuştu:

"Sayın Muharrem İnce'nin açıklamasını duydum ve kullandığı kelime şahsımla ilgili kullandığı kelime son derece çikin bir kelime. 2 yıl aynı dönemde grup başkanvekilliği yaptık Sayın Muharrem İnce ile birlikte. Bir siyasetçinin bir soruyu aldığında öncelikli olarak o sorunun gerçekten doğruyu yansıtmadığını bilmesi gerekir. Öyle ulu orta bir siyasetçinin başka bir siyasetçi için 'Halt etmiş' gibi bir ifade kullanması çok çirkin. Çünkü siz eğer böyle bir ifade kullanırsanız, muhatabınızda size der ki konuşulanı anlamayana Anadolu'da hödük derler. Benim orada söylediğim son derece açık. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı döneminde 2011'de Hakkari'de tek bir Türk bayrağı olmadan CHP miting yapmıştır bu da bizim içimizi acıtmıştır. Ama bugün sayın Muharrem İnce'nin Türk Bayraklarıyla miting yapması güzel bir gelişmedir diyoruz, güzel birşey söylüyoruz. Ama şimdi bunu anlamadan dinlemeden bizim şahsımıza karşı çirkin bir ifade kullanması, eğer cumhurbaşkanı adaylığını da bu şekilde yapıyorsa Muharrem İnce, Sayın İnce'ye umut, bel bağlayanların vay haline. Önce konuşulanı anlaması, dinlemesi ondan sonra şahısla ilgili konuşması gerekir. Her bir siyasetçinin şahsı şahsiyeti kıymetlidir. Siyasetçilerin konuşurken muhataplarının kendileriyle ilgili davranışlarına düşüncelerine cevap vermeleri gerekir. Onların şahsiyetlerine ilişkin bu tür ifadeler halt etmiş gibi benzeri ifadeler son derece çirkin. Basın toplantımda da teşekkür etmiştim Muharrem İnce'ye. Temiz bir dil kullanıyor, bundan dolayı kendisini tebrik ediyorum demiştim. İki gün sonra böyle bir ifade kullanması son derece çirkin olmuştur."

"CHP'NİN YARDIM KONUSUNU ABARTTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Muharrem İnce'nin seçimin ikinci tura kalması halinde kendisini başkan yardımcısı yapması şartıyla Meral Akşener'i destekleyebileceği açıklamasına ilişkin Mahir Ünal şu yorumda bulundu: "Yarış halindeki iki cumhurbaşkanı adayının daha baştan yardımcılık seviyesinde bir ilişkiye girmiş olması herşeyden önce siyasi olarak doğru değil. İkincisi CHP'nin bu yardım konusunu abarttığını düşünüyorum. Yardım etmek için milletvekili gönder, cumhurbaşkanı yardımcısı ol. Şuna karar versinler; bunlar siyaset yapıp cumhurbaşkanı seçimini kazanmak gibi bir iddiaları var mı yok mu? Yoksa milletin önünde bir gölge oyunu mu oynanıyor? Eğer milletin önünde bir gölge oyunu oynanıyorsa bu hiç hoş değil son derece çirkin bir oyun."

"BBP İLE MİLLETVEKİLİ PAZARLIĞI YAPMIŞ DEĞİLİZ"

Mahir Ünal, BBP'nin ittifaka kaç milletvekiliyle katılacağı sorusuna şu yanıtı verdi: "Bunun bir pazarlığı olmaz. Oturup BBP ile bir milletvekili pazarlığı yapmış değiliz. Ama karşılıklı olarak istişarelerimiz ve listelerimizi oluştururken BBP'den adaylarının karşılığı olduğu yerlerde adaylar koyacağız. Bunu da üst kurulda değerlendireceğiz."

MUHARREM İNCE NE DEMİŞTİ?

Muharrem İnce Hakkari'de şöyle konuşmuştu:

"Halt etmiş diyorum. Halt etmiş. Hani Sivas’ın ötesine gidemiyorduk? Ben gittim Hakkari’de İzmir Marşı eşliğinde, Türk bayraklarının altında miting yaptım. Onun cesareti varsa gitsin kendisi yapsın da göreyim. Erdoğan’ı orada yuhalayacak oldular, izin vermedim. Benim hiçbir terör örgütüyle bağım olmaz. İster PKK, ister IŞİD, ister FETÖ. Onlara her istediğini verenler, onlara üniversite kuranlar, vali-general yapanlar bize bunu söyleyemez. Biz Kuvayı Milliye geleceğinden gelen insanlarız. Atatürkçüyüz, cumhuriyetçiyiz, yurtseveriz. Sayın Ünal haddini bilsin."