CiddiGazete- FETÖ davasında 10 yıl 6 ay hapis cezası alan Mümtazer Türköne, Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli'nin kefaletiyle tahliye edilmişti.

Çözüm ihaneti sürecinin mimarlarından da olan Mümtazer Türköne, KHK TV'ye yaptığı açıklamada "Bize bu bedeli ödetenlere aynıyla o bedeli ödettireceğiz” diye konuştu.

HANİ HASTAYDI!

Mümtazer Türköne şunları söyledi: "Yolsuzlukla, usulsüzlükle yaralanmış iktidar kendini tekrar toparlamak için bir maceraya girişti, o maceradan da 15 Temmuz darbe girişimi çıktı. İlginç zamanlar yaşadık. Türkiye adeta bir illegal örgütlenme ile ülkeyi yöneten bir güce teslim oldu. Bunlardan bir sürü yolsuzluklar çıktı. Devletin imkanları tam anlamıyla bugüne kadar hep birilerine bir şeyler kazandırmak için kullanıldı. Büyük servetler el değiştirdi. Bir yerden alınıp başka bir yere geçti. Şimdi galiba bunların hesabının görüleceği evreye giriyoruz. Türkiye büyük sıkıntılar yaşadı, acılar yaşadı. Onların sorumluları hâlâ hesap vermedi. Ben kendi hisseme düşeni yaşadım. Ama bundan sonrası için benim için, benim gibi düşünenlere görev de bunların tekrar yaşanmaması için bunların hesabının sorulması. Burada sakin huzurlu bir hayat yaşıyorum. Daha çok edebiyat ve romanla uğraşıyorum. Fakat biliyorum bu ülkede yaşamanın getirdiği bir vazife var. Üzerime düşen bir şey olursa, bu hesap sorma işini bütün gücümle yerine getireceğim... Haksız yere 4 yıl 2 ay hapis yattım. Bize bu bedeli ödetenlere aynıyla o bedeli ödettireceğiz. Bir haksızlık ve zulüm düzeni kuruldu. Memleket soyulup soğana çevrildi. Nerede duracağım konusunda tereddüt yaşamadım. Bundan sonra ne kadarı bana nasip olacak bilmiyorum ama hesap soracağım."

FETÖ davasında 10 yıl 6 ay hapis cezası alan Zaman Gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, Devlet Bahçeli'nin "kefaletiyle" 24 Eylül 2020'de tahliye edildi.

bahçeli 14432

Devlet Bahçeli, HDP'li Ahmet Türk'e de kefil olmuş, cezaevinde duramayacak kadar hasta olduğu iddia edilen Ahmet Türk, tahliyesinin ardından girdiği seçimde Mardin Büyükşehir Belediye Başkan'ı seçilmiş, ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmıştı.