CiddiGazete- Beşiktaş Belediyesinin önceki dönemine yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Beşiktaş Belediyesi'nin eski başkanı Murat Hazinedar Kastamonu'nun Tosya ilçesinde gözaltına alındı.

GÜN İÇİNDE NELER YAŞANDI?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beşiktaş Belediyesi'nin eski yöneticilerine "çıkar amaçlı örgüt kurma", "rüşvet" ve "irtikap" iddiasıyla operasyon düzenlendi. Gözaltı kararı verilen 17 şüpheliden 16'sı gün içinde gözaltına alınmıştı.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Beşiktaş Belediyesi, operasyon üzerine bir açıklama yaptı. AKP'ye yakın medya organlarında operasyonun mevcut belediye yönetimine yönelik yapılmış gibi haberleştirildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Bugün çeşitli basın yayın organlarında 'Beşiktaş Belediyesi’ne operasyon' başlıklı bazı haberler yer almaktadır. Bu haberler 2014 ve 2018 yılları arasında başlatılan bir sürece ilişkin olup, belediyemizin mevcut yönetimi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır" denildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, "Belediyemiz tüm yöneticileri ve birimleri ile görevinin başındadır. Yasalara, mevzuata ve hukuka uygun bir şekilde Beşiktaş halkına hizmet sunmaya devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.