CiddiGazete- Mamak Belediye Başkanı AKP'li Murat Köse, dezenformasyon yasasına rağmen sosyal medya hesabından yalan bilgi paylaşarak vatandaşları yanıltmaktan vazgeçmedi.

Murat Köse, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Yakarsa Dünyayı Garipler Yakar"

Su Faturalarında

Büyükşehir Meclisi

İndirim yapınca

Mansur Yavaş'ın

MASKESİ DÜŞTÜ

Sosyal yardımı kesti.

#TanırsanSevmezsin

YARDIMLARI BİZ YAPACAĞIZ LİSTELERİ VERİN dedik,

Listeleri bize vermedi.

Zoru görünce ÇARK ETMİŞ

Yardım yapacağım demiş.

Ekran Resmi 2022-11-03 15.58.27

İŞTE MURAT KÖSE'NİN YALANINI ORTAYA ÇIKARTAN BELGE

AKP grubunun ASKİ'yi batırarak Mansur Yavaş'ın vatandaşlara sunduğu hizmetleri sekteye uğratmak için sahnelediği oyundan sonra ABB'de bir takım önlemler alındı. Bunu fırsat bilen AKP'li belediyeler, bir süre ertelenen sosyal yardımları kendilerinin yapacağını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkanvekili Murat Köse de maliyetinin yarısına satılan su ücretlerine %50 indirim kararı alınmasının ardından sosyal yardımların ertelenmesi üzerine yardımları kendilerinin vereceklerini açıkladı.

Köse, sosyal yardım alan ailelerin listesinin kendilerine verilmediğini iddia etti.

AKP'li Köse'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımın yalan olduğu, listenin geçen ay resmi yazıyla Mamak Belediyesi'ne iletildiği ortaya çıktı.

LİSTELER ELDEN TESLİM EDİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Planlama ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü'nden 24 Ekim'de Mamak Belediye Başkanlığı'na gönderilen "Sosyal Yardım Muhatap Listesi" konulu resmi yazıda şu ifadeler kullanıldı:

İlgide kayıtlı yazıda; Belediyenizce sosyal ve ekonomik açıdan yardıma ihtiyacı olan ailelere ve çiftçilere yapılan et, kömür, doğalgaz ve kırtasiye yardım ve desteklerin muhatap vatandaş listelerinin, ilgili vatandaşlara yardım yapılmak üzere tarafınızca görevlendirilen ... T.C. kimlik numaralı yetkili personel ...'a verilmesi talep edilmektedir.

Söz konusu et ve kömür yardımı listelerinin; 698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hükümlerine uygun olacak şekilde Belediyenizce görevlendirilen ... T.C. kimlik numaralı yetkili personel ...'a, Veri Sorumlusu Veri İşleyen Sözleşmesi ve tutanakla elden teslim edilmiştir.

mamakkki

ABB'NİN ET YARDIMI TEKRAR BAŞLADI

AKP'li belediyeler sosyal yardım yapmayınca Mansur Yavaş'ın talimatıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi ailelere et yardımına tekrar başladı.