CİDDİGAZETE

İYİ Parti'nin pazar günü yapılan olağanüstü genel kurulunda, GİK'te yer alan 80 üyeden 40'ı değişti. Partinin ağır topları ise statülerini korudu. GİK'te kalan isimlerden biri de İzmir Milletvekili ve İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu oldu.

Partinin kurucular kurulunda da yer alan Dervişoğlu, 25 Ekim 2017'de kurulan İYİ Parti'de yerel yönetimlerden sorumlu isim olarak görev yaptı. Bugüne kadar yerel yönetimlerle ilgili proje geliştiremeyen Dervişoğlu, yaklaşan yerel seçimlerde olası bir başarısızlık durumunda eleştiri oklarına hedef olmamak için partideki görevini sonlandıracak.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Meclis'te yemin töreninde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tokalaşmasıyla da gündeme gelmişti. Dervişoğlu, genel kurul salonunun girişinde Bahçeli'nin elini de öptü ancak o alanda gazeteciler olmadığı için görüntüler objektijlere yansımadı.

Yeni dönemde parti yönetiminde yer almayacak olan Dursun Müsavat Dervişoğlu, çalışmalarını TBMM çatısı altında sürdürecek. Dervişoğlu, seçimlerden sonra yaptığı açıklamada, milletvekili olarak şahsi hedefine ulaştığını söylemişti. İYİ Parti Gençlik Kolları Üyeleri'nin kendisine yaptığı ziyarette bundan sonra yapacakları üzerine değerlendirmede bulunan Müsavat Dervişoğlu, "Bundan sonra Meclis'te milletvekili olarak görev yapacağım" dedi.