CiddiGazete- Galatasaray’ın eski başkanı Mustafa Cengiz, son yolculuğuna uğurlandı.

Mustafa Cengiz, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetmişti. Galatasaray Kulübü yaptığı açıklamada, "Galatasaray Spor Kulübü 37'nci Başkanı Sn. Mustafa Cengiz'i kaybettik. Başkanımız’a Allah'tan rahmet; ailesine, sevdiklerine ve camiamıza başsağlığı dileriz" ifadelerine yer vermişti.

Mustafa Cengiz, NEF Stadyumu'nda düzenlenen törenin ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının sonra Ulus Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine aile üyelerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Abdurrahim Albayrak, Yusuf Günay, Kaan Kançal, Faruk Süren, Lütfi Arıboğan, Dursun Özbek, Nihat Özdemir, Ali Koç, Göksel Gümüşdağ, Adnan Polat, Fatih Terim ve Ahmet Nur Çebi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

ERDOĞAN’DAN TAZİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze töreninde yaptığı konuşmada, "Mustafa Cengiz tam bir beyefendiydi. Mustafa abimize Allah cennetini nasip etsin. Rabbim inşallah gönül kırmayan, gönül kazanan Mustafa ağabeyimize cennetiyle cemaliyle ödüllendirsin. Ailesine ve spor camiasına sabırlar diliyorum" dedi.

FUTBOLCULAR YALNIZ BIRAKMADI

Galatasaray Başkanı Burak Elmas’ın eşi Yelda Süren Elmas ile birlikte katıldığı cenaze töreninde Galatasaray forması giyen futbolcular da Mustafa Cengiz'i son yolculuğuna uğurladı.