CiddiGazete- Samsun'da ilginç bir olay yaşandı. Büyükşehir Belediyesi'nin başkanı AKP'li Mustafa Demir, "bir süreliğine" görevinden ayrıldığını açıkladı. Görevden ayrılış yazısı ilgili makamlara gönderilirken, AKP Grup Başkanvekili Nihat Soğuk'un başkanlık görevini üstlendiği belirtildi.

HASTA OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Mustafa Demir, ilgili makamlara gönderdiği "görevden ayrılma" yazısında, "Bir dizi işlerim nedeniyle 20.07.2022 tarihinden itibaren görevimden ayrılıyorum. Görev dönüşüme kadar belediye başkanlığına Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Nihat Soğuk vekalet edecektir. Bilgi edinilmesini ve gereğinin buna göre yapılmasını rica ederim" ifadelerini kullandı. Başkan Demir'in hasta olduğu ve doktor tavsiyesi ile görevinden ayrıldığı ileri sürüldü.

DESTİCİ İLE GÖRÜŞMESİNİ İPTAL ETMİŞTİ

Öte yandan Mustafa Demir, Pazartesi günü Samsun'a gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile olan görüşmesini sağlık sorunları nedeniyle iptal etmişti.

"BİR SÜRE ANKARA'DA OLACAĞIM"

Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yaklaşık bir aydır bacağımda hissettiğim ağrılar üzerine gittiğim Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonucu öğrenmiş olduğum hastalığımın kesin teşhis ve tedavisi için bir süre Ankara'da bulunacağım. Desteğini her zaman yanımda hissettiğim siz kıymetli hemşehrilerimin duaları ile bu süreci en kısa zamanda atlatacağıma inanıyorum. Bu vesile ile hepinizi gönülden selamlıyor, dualarınızı bekliyorum" dedi.