CiddiGazete- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in, 30 Aralık 2022’de Ankara’da öldürülmesi ve Selman Bozkurt’un yaralanması hakkında neden sessiz kaldığına ilişkin soruyu cevapladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla medya çalışanlarıyla bir araya gelen Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli gibi Sinan Ateş cinayeti hakkında neden sessiz kaldığını şu ifadelerle açıkladı:

“Sinan Ateş konusunda da Allah’tan rahmet diliyorum. Konu yargıdadır. Savcılığın takip ettiği bir konu. Emniyetin soruşturduğu bir konu. Yargıya intikal etmiş bir konu. Birileri sanki öyle bir hava oluşturuyor ki, emniyet sanki bununla hiç ilgilenmemiş, sanki savcılık hiç soruşturma yapamamış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Yargılama sürecinde olan bir konuyla ilgili daha farklı, daha fazla ne söylenmesi beklenebilir ki? Biz, Büyük Birlik Partisi olarak kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesine başsağlığı diliyoruz. Biz, olayın tamamen bu süreçlerinin bitimini, kamuoyunun sabırla beklemesi gerektiğini söylüyoruz.”