CiddiGazete- Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, bu sabah gözaltına alındı. Yıldız'ın evine gelen polislerin kendisine, eşine ve oğluna ait tüm dijital malzemeleri aldığı ifade edildi.

Müyesser Yıldız'ın avukatı Erhan Tokatlı gözaltı kararının geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Müyesser Yıldız arasında yaşanan ‘mesaj trafiğinden’ kaynaklanmış olabileceğini ileri sürdü.

BAKAN SOYLU İLE MESAJ TRAFİĞİ

Müyesser Yıldız'ın avukatı Erhan Tokatlı, Yeniçağ gazetesinden Berkay Bigeç’e açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bir süre önce Twitter'da Müyesser Yıldız'a yönelik ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını ve 1 liralık tazminat davası açtıklarını belirten Av. Erhan Tokatlı, “Yapılan gözaltı bunun karşılığı olabilir diye düşünüyorum" dedi.

‘SİYASİ VE ASKERİ CASUSLUK SUÇU’

Av. Tokatlı'ın açıklamaları şu şekilde:

“Sabah 6:15 itibariyle meskenine arama için güvenlik kuvvetleri gelmişler. Arama kararının gerekçesi 2019 yılına ait Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir soruşturması gerekçe gösteriliyor. Bu arama kararındaki benim görebildiğim kadarıyla atılı olan suç, siyasi ve askeri casusluk suçu.

Yine arama kararında gördüğüm toplam üç kişinin ismi vardı. Soruşturma kaç kişiyi kapsıyor onu bilmiyorum ama mahkemenin vermiş olduğu gözaltı kararında üç kişinin ismi vardı Müyesser hanımın haricinde.

Bir tanesi medya mensubu sayın Dükel, diğeri, soyismi Baran’dı tam hatırlayamıyorum. Toplam 3 kişilik yakalama ve gözaltı kararı vardı.

SOYLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Aramanın usulüne uygun olmadığını düşünüyoruz. Çünkü, bana haber verilmedi, ‘Avukatımı arayayım’ dediğinde (Müyesser Yıldız) engel olmuşlar.

Ben aramanın son zamanlarına denk geldim. Evden eşine, çocuğuna ait bir çok dijital aletler almışlar. Herhangi imaj alma işlemi gerçekleşmedi hepsini paketleyip kaldırdılar. Sonra Ankara Terörle Mücadele Şube’ye gözaltına getirdiler.

Benim şahsi kanaatim odur ki; biz Perşembe günü, sayın İçişleri Bakanımız hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bir suç duyurusunda bulunmuştuk Twitter yazışmalarıyla ilgili olarak. Orada Müyesser Yıldız’a PKK sempatizanı demişti, bir takım hakaretamiz ifadelerde bulunmuştu ve adres göstermişti. Bunları gerekçe göstererek kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk.

1 LİRALIK TAZMİNAT DAVASI

Cuma günü de Sayın Bakan hakkında 1 liralık tazminat davası açtık. Bunun karşılığı olabilir diye düşünüyorum. Bence tesadüf değil.

Atılan suç askeri casusluk, siyasal casusluk. O dosya kimindir onu da bilmiyorum. Muhtemelen birilerine yamamaya çalışıyorlar.

‘YA ALINGANLIK YA KUMPAS’

Bir avukat arkadaşım şunu söyledi, ‘Son bir kaç haftadır medyada Müyesser hanımla ilgili FETÖ’cülerin ciddi bir sıkıntısı var.’ Ergenekon Soykırım Kurulu fişlemecisi gibi bir takım iddialar ortaya atmışlar. Bizim eskiden beri gördüğümüz bir FETÖ kumpası gibi duruyor.

Ya sayın Bakan bir alınganlık gösterdi onun talimatıyla bu iş yapılıyor veya bir FETÖ kumpası ile karşı karşıyayız.

‘LÜZUMSUZ VE HAKSIZ GÖZALTI’

Şu an dahi gözaltının faaliyetinin lüzumsuz ve haksız olduğu kanaatindeyiz. Kaçan bir insan değil herkesin gözünün önünde olan bir insan. Gözaltına dahi gerek yok.

Daha ifadeyi vermedik.

2019’daki soruşturma ne ile ilgili, soruşturma kapsamında kaç kişi vardır, içeriği nedir emin olun bilmiyorum. Barış’ların dosyasıyla yamamaya çalıştılar mı diye baktım ama bildiğim kadarıyla o dosya 2020 dosyası. Bu 2019 olduğuna göre ondan önceki farklı bir dosyayla birleştirme gayreti içerisindeler.

Haksızlığın neresinden dönülse kardır. 10 dakika sonra bile bıraksalar bile bizim için kârdır diyeceğiz.”

MÜYESSER YILDIZ’IN MESAJI

Öte yandan Müyesser Yıldız 18 Mayıs tarihinde sosyal medya hesabından şu mesajı paylaşmıştı:

“Kars'ta Şehidimiz Var!.. Bakan Soylu Ne Demişti?..

Ay başında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından şu mesajları paylaştı:

"Kahraman Jandarma’mız iki günde, Kars Kağızman'da yaptığı operasyonda PKK'lı 7 teröristi etkisiz hale getirerek Çemçe grubunu tamamen yok etmiştir. Allah kahramanlarımızı muhafaza etsin…"

Bugün, biraz önce Kars'tan acı haber geldi, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 askerimizin şehit düştüğü, 2 askerimizin yaralandığı açıklandı.

Haberlerdeki şu ayrıntıya dikkat:

"Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, yurtta terör açısından kritik bölgeler arasında gösterilen ilçedeki Çemçe bölgesine, jandarma komando birliklerce operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 3 askeri personel yaralandı. Çatışmada, ilk belirlemelere göre 3 terörist etkisiz hale getirildi."

Anlaşılan o ki, Bakan Soylu'nun söylediği gibi, "Çemçe grubu" tamamen yok edilmemiş.

Çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen askerimiz Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi'nin mekanı cennet olsun.

SÜLEYMAN SOYLU’NUN MESAJI

Süleyman Soylu da aynı tarihte cevaben şu mesajı paylaşmıştı:

“Çemçe grubunun itlafına bir PKK bir sen üzülmüşsün. Kahramanlarımız bugün o bölgeye yeni sızmayı 10 metrede çatışma ile teröristleri yok ederek engelledi... Benim üzüntüm PKK seviciliğin değil, devlet gömleği giymiş pespayelerle iş tutmandır”