CiddiGazete- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Luhansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetleri'ni resmi olarak tanımasından birkaç gün sonra düğmeye basarak askeri operasyonu karşı başlatması Ukrayna'da panik yarattı.

Binlerce insan otomobillere atlayarak Kiev'den kaçmaya çalışırken, havalimanlarında insanlar mahsur kaldı. Kiev'deki metro istasyonları da sığınağa dönüştü.

Ukrayna’da endişeli bekleyiş devam ederken, Avrupa Birliği (AB) ve NATO'dan yapılan açıklamada, "Ukrayna'dan gelecek sığınmacı akınını hazırız" denildi.

"UKRAYNALI GÖÇMENLER GELİNCE DE AYNI ŞEKİLDE İTİRAZ EDECEKLER Mİ?"

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı hareket, tüm dünyada büyük yankı uyandırırken Türkiye'de de gündemin bir numaralı maddesi oldu.

Gazete ve televizyonlar yaşanan gelişmeleri canlı aktarmaya çalışırken günün en dikkat çeken yorumlarından biri ise Habertürk yazarı Nagehan Alçı'dan geldi.

Alçı, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında "Suriyeli göçmenlere yönelik nefret dilini adeta bir alışkanlık haline getirenler, bakalım Ukraynalı göçmenler gelince de aynı şekilde itiraz edecekler mi?" diye sordu.

Alçı sözlerine, "Bunun etnik kökenli bir itiraz olup olmadığı Ukraynalı göçmenler Türkiye'ye gelmeye başladığında görülecek. Ben orada fazla bir itiraz olacağı kanaatinde değilim" ifadelerini kullandı.