CiddiGazete- Habertürk köşe yazarı Nagehan Alçı, sosyal medya hesabından "senin içinde yaşayan fetuş şerefsizinin aşkıdır" diye yazan gazeteci Ali Ayaroğlu'na "hakaret" davası açtı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Ali Ayaroğlu'nun hakaret suçu eylemi olan TCK 125/2 cezalandırılması talep etti.

KENDİSİNİ "ZEKERİYA ÖZ'ÜN HEYKELİ DİKİLMELİDİR" SÖZÜNDEN TANIYORUM

Gazeteci Ali Ayaroğlu, sosyal medya hesabında yazdığı ifadeye ilişkin mahkemede şunları söyledi:

"Kendisini geçmiş tarihte Fetullah Gülen yanlısı, Ergenekon Operasyonu destekçisi ayrıca şu an yurt dışına kaçmış olan Zekeriya Öz için 'Zekeriya Öz'ün heykeli dikilmelidir' sözlerinden dolayı tanıyorum. Kendisi medyada Fetullah Gülen'in en büyük destekçisi olarak biliniyordu.

Benim herhangi bir art niyetim yoktur. Sadece içinde bulunduğum konuma tepki olarak Savcılık evrakında belirtilen 'Senin içinde yaşayan Fetuş şerefsizinin aşkıdır' şeklindeki paylaşımı yaptım. Ayrıca Bank Asya'dan o kadar kredi nasıl aldığını da sormuştum. Doğal olarak bunları sormak hakkımız. Ben bunu gazeteci kimliğim ile sordum. Basın özgürlüğü dışında herhangi bir art niyetim ya da hakaret etmem söz konusu değildir."

Ali Ayaroğlu'nun 65 gün adli para cezası karşılığı bin 300 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına ve adli para cezasının birbirini takip eden birer aylık 5 eşit taksitle tahsiline kararı verilerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.