CiddiGazete- Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde vatandaşlara seslenerek, "Enflasyonla nasıl mücadele edileceğini en iyi bilenlerdeniz. Bu günler geçecek. Bugün karamsarlık yayanlar, insanların moralini bozmaya çalışanlar, Türkiye'yi şikayet edenlere sesleniyorum: Bu ülke hiç kimseye eyvallah etmez" dedi.

"MİLLET, TÜRK LİRASININ GÜCÜNÜN FARKINA VARDI"

Bakan Nebati, dünyanın Türkiye'deki "ekonomi modeli"ni izlediğini de iddia ederek, "Türkiye ekonomi modeli bir gerçeklikti ve dünya şu anda bu modeli izlemeye almış durumda. Döviz fiyatları makul gidiyor, bu defa başladılar sormaya 'Niye makul gidiyor, ne yapıyorsunuz?' İnanç var inanç. Millet, Türk Lirası'yla iş yapmanın güzelliğini yaşamaya başladı" ifadelerini kullandı.

Nebati'nin ekonomi çevrelerine ve vatandaşlara pek inandırıcı gelmeyen, gerçeklikten uzak konuşmasından satır başları şöyle:

- Girişimcilerimiz iş yaparken enflasyon üzerindeki bir faizle değil, enflasyonun çok ama çok altında oranlarla iş yapmayı öğrendi.

- Millet Türk Lirası'nın gücünün farkına vardı. Şu zor günler geçecek, enflasyonun üstesinden geldiğimiz gibi şu karamsarlarında üstesinden gelmeyi millet bilir.

- 20 yılda çok şey yaptık. Şu Viranşehir, şu topraklar şu meydan çok şeye şahittir.

- Hastaneye gidemiyorum doktor yok 'Doktora gittim ilaç bulamıyorum'. Şimdi Elhamdülillah. Devlet herkesin ihtiyacını karşılayacak güce sahiptir Elhamdülillah.

- Özgün, güçlü, dış politikasıyla Türkiye var, Türkiye diyecek gücümüz var. Türkiye güçlü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la daha güçlü.

- En temel belediye hizmetlerinden bi haber olanlara belediyeciliği öğrettik. En temel hizmetlerden hakkı olanlara hakkını verdik.

- Projeleri tezgahlarda, raflarda dursun diye yazıp çizmedik, gece gündüz çalışarak yerine getirdik. Ve Viranşehir'e yüzlerce projeyle geldik, gelmeye devam edeceğiz.

- 3 milyar liraya yakın 125 sağlık tesisini, yatırım bedeli 4,5 milyar liraya patlayacak olan şehir hastanesini inşa ediyoruz.

- Kulak-burun-boğaz nöroloji, kadın doğum, göğüs hastalıkları, ortopedi doktorlarına ihtiyacınız olduğunu biliyorum. Sağlık bakanının selamı var. İnşallah en yakın zamanda ihtiyaçlar giderilmiş olacak.

- TOKİ üzerinden en az bin konutluk toplu konutu başlatıyoruz. İnşallah onunla ilgili de çalışmalarımızı yapmış olacağız.

- Milli Eğitim Bakanımızın selamı var. 75 okul projesini başlattık. 3 ay sonra geleceğim demişti. 2 ayı geçti. Önümüzdeki ay inşallah gelecek.

- Biliyorsunuz gıdada KDV'yi yüzde 1'e düşürdük. Elektrikte tarımsal abonelerde yüzde 8'e düşürdük. Ve en önemlisi güneş enerji santralleriyle size net olarak bir şey söyleyeyim; 3 yıl içerisinde enerji ihtiyacı tarımsal abonelerde sıfırlanmış olacak.

- Yetmez, ürettiğiniz fazla elektriği de satacaksınız Allah'ın izniyle.

- Çiftçilerimiz 3 yıl için 'elektriğim kesildi, faturamı karşılayamıyorum, yüksek geldi' demeyecek.

- Size yarın açıklayacağımız koşullarla öylesine imkanlar vereceğiz ki Türkiye, Şanlıurfa Viranşehir'de güneşe ihtiyacı olan yerde güneş enerjisini kendisi üretecek ve ürettiği enerjiyle de tarımsal üretimde inşallah patlama yapacak.

- Bin megavatlık HES tesisi kurulması durumunda 2 yılda Türkiye ihtiyaçlarını karşılıyor ve 8 milyon dekar alanı sulamaya açmış olacağız yapacağımız yatırımla.

- Gerek Tarım Kredi Kooperatifi gerek diğer alanlarla her türlü yatırımlar devam edecek.

- Tekraren söylüyorum; yatırımcımızın önünü kesenlerle mücadele etmesini biliriz.

- Aynen söylüyorum bürokratik engeller çıkaranların önünde biz duracağız.

- Cumhurbaşkanımızın bürokratik oligarşiye açtığı savaşta bizi en öndeki akıncılar olarak görebilirsiniz.

- Hiç kimse bu ülkede yatırım yapacak yatırımcıların, girişimcilerin önünü kesemez, engel koyamaz.

- Bu engellerin önünde biz dururuz. Gerek kamu özel işbirliği, gerek kamu yatırımlarıyla bunları biz yapacağız.

- Zorluklar yaşıyoruz. Şu anda dünyada emtia fiyatları, petrol fiyatları yükseliyor.

- Geçen 2 yıl boyunca yansıtmamaya gayret ettik ve Türkiye dünyada kendisini pozitif olarak ayrıştıran en önemli ülkelerin başında geldi.

- Dünya küçülürken büyüdü, 2021'de yüzde 11'lik çift haneli büyüme sağladı.

- Şu anda enflasyonun baskısı altındayız. Çözeceğiz.

- 20 yılda hangi problemi çözmedik? Daha devasa problemlerin üstesinden geldik.

- Allah'ın izni, sizlerin dualarıyla bunların üstesinden geleceğiz.

- Çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz ve enflasyonla nasıl mücadele edileceğiniz en iyi bilenlerdeniz. Bu günler geçecek.

- Unutmayın her zorluktan sonra bir kolaylık vardır.

- 2 yıl önce salgın başladığında 'bu ülke öldü, bitti' diyenler, 2 yıl içindeki büyümeyi gelişmeyi görenler kafalarını duvarlara vurdular.