CiddiGazete- Öngörülerindeki isabetsizlikle bilinen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "2. Türkiye Çiftçi Zirvesi"de yaptığı konuşmada enflasyonla ilgili, "Aldığımız tedbirler ve küresel düzeyde yaşanacak normalleşmeyle birlikte enflasyonu da yeneceğiz. Yıl sonundan itibaren de bu düşüşü daha net hissetmeye başlayacağız" dedi.

Mevcut durumda çözülmesi gereken sorunların başında enflasyonun geldiğini belirten Bakan Nebati şunları söyledi:

"Bizler, ekonomimizde durgunluğa ve işsizliğe sebebiyet vermeden fiyat istikrarını sağlamak ve vatandaşımızın alım gücünü artırmak için gereken tüm mücadeleyi kararlılıkla vermeye devam ediyoruz. Aldığımız tedbirler ve küresel düzeyde yaşanacak normalleşmeyle birlikte enflasyonu da yeneceğiz. Yıl sonundan itibaren de bu düşüşü daha net hissetmeye başlayacağız."

"FARKLARIN TAKİBİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ"

Enflasyon sepeti içerisinde en yüksek ağırlığa sahip kalemin halkın geniş bir kesimini ilgilendiren gıda olduğunu vurgulayan Nebati, "Gıda enflasyonunun halkımız üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak için temel gıda maddelerinde KDV oranlarını indirdik. Gıda fiyatlarını da yakından takip ediyoruz. Üretici ve hal fiyatları ile perakende fiyatları arasındaki farkın takibi ve nedenlerinin analizine yönelik çalışmalar yapıyoruz" dedi.

"KÜRESEL KRİZ SORUNLAR YARATIYOR"

Mevcut küresel krizin dünyada önemli sorunlara sebep olduğunu vurgulayan Nebati şu ifadeleri kullandı:

- Biz de enflasyon boyutuyla bunu ülkemizde yaşıyoruz ve ilerleyen süreçte de tedricen aşacağımızı beyan ediyoruz. Ancak öte yandan unutmayalım ki enerji ve gıda arz sorunlarıyla boğuşan, resesyon ve stagflasyon kaygıları taşıyan birçok ülkeye nazaran Türkiye, hem gıda hem de enerji arz güvenliğini sağlayabilen, istikrarlı bir şekilde büyümeye, istihdam oluşturmaya devam eden, sağlam bir ekonomiye ve diplomatik güce sahiptir.

- Kaldı ki yaşanan küresel dönüşüm, ülkemizin sahip olduğu birçok rekabetçi avantajıyla, ilerleyen dönemde ciddi kazanımlar elde edebileceğimizin de sinyallerini net bir şekilde veriyor.

- Esasen bizim tüm derdimiz, inançla ve azimle çalışarak bu yeni dönemin bize sunacağı fırsatları en iyi şekilde değerlendirmektir. İnanıyorum ki ülkemizi beraberce küresel arenada parlayan bir yıldız olarak yükseltmeye devam edeceğiz.