CiddiGazete- Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin turizm sezonuna yönelik sorularını cevapladı.

Hürriyet’in aktardığına göre, Nureddin Nebati, Rus turistlerin Türkiye'deki harcamalarıyla ilgili Visa ve Master karttaki engellemeler nedeniyle bir sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin soruya, “Mir Kart var. Mir Kart çok iyi kullanılıyor, katlamalı olarak gidiyor” cevabını verdi. Türkiye’deki yüzde 15 civarında işletmenin Mir Kart kullandığını ifade eden Nebati, bu oranın hızlı şekilde, katlamalı olarak arttığını vurguladı.

İstanbul’daki otellerde mayıs ayındaki doluluk oranının yüzde 92’ye ulaştığını da sözlerine ekleyen Nebati, “Nisan'da Araplar kesildi. Doluluk oranı İstanbul’da yüzde 68 civarında gidiyor şu an. Önümüzdeki ay otellerde yer bulunamayacak. Araplar daha gelmeye başlamadı, şimdi herhalde Suudlar da gelmeye başlar. Turizm ile ilgili beklentilerimiz çok iyi. Bir defa ben hedefimizi geçeceğimize inanıyorum, kriz öncesi hedefimizi. Harcamalar arttı, gelenler fazla kalıyor, şu an otelleri 2-3 ay kapatanlar var” dedi.