CiddiGazete- Türkiye'de ekonomi yönetiminin - uzmanların dahi altını doldurmakta zorlandığı - kararları nedeniyle hayat pahalılığı günden güne artarken, iktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel durumun böyle olmadığını savundu.

Batırel, doların TL karşısında yükselişe geçtiği bir dönemde kullandığı "Şakkadanak satarım bir 10 milyon dolar, düşürürüm doları" ifadesiyle tanınıyor.

Ekmeğin 5 lira olduğu, 5 bin 500 liralık asgari ücretin çoğu ilde kiraya bile yetmediği bir dönemde Batırel, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Türkiye asla krizde değil. Hele açlık çekiliyor palavranın babası. Niye mi? Yahu etrafınıza bakın, kadın - erkek herkes göbekli. İnsanlar şişmanlıktan yürüyemiyor. Peki bu nasıl oluşuyor, yemekle değil mi? O zaman sıkıntı var mı? Yok. Hem yerim hem yakınırım. Kimseyi kandırmayın."

PROF. DEMİRTAŞ'TAN TEPKİ

Batırel'in tepki çeken sözlerine Prof. Dr. Özgür Demirtaş da kayıtsız kalamadı. Söz konusu ifadeleri alıntılayan ekonomist, "Allahım sabır. Hükümet işte bu beyefendinin dediği şeyi yaptı. Tweet burada bitti" dedi.