Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan daha önceden basına sızan müjdesini verdi ve Karadeniz’de arama yapan sondaj gemimizin bir doğalgaz rezervine ulaştığını açıkladı.

Şüphesiz yine ayrıştık ve yine dengeyi bulamadık. Bazı arkadaşlarımız inanmadı, bazı arkadaşlarımız inandı ama yine önceki defterleri açtı, bazı arkadaşlarımız olayı abarttı ve Türkiye’yi dünya lideri ilan etti, bazı arkadaşlarımız ne düşüneceğini bilemedi; ancak bir grup var ki onlar inandı ve kızdı. İşte bu gruba dikkat çekmek istiyorum.

Türkiye, doğalgaz rezervi bulmuş. Bu kin niye? Ekonomi yönetimini beğenirsiniz-beğenmezsiniz, kişiliğine saygı duyarsınız-duymazsınız ama Sn. Berat Albayrak’ın bu çalışmayı başlatan bakan olduğunu bilmek ve bu ona nasip oldu diye üzülmek çok başka bir şeydir.

Türkiye’ye muhalif olmakla, AK Parti’ye muhalif olmak çok başka şeylerdir ve Ak Parti’ye muhalefet yapıyorum diyerek, ülkenin çıkarlarına kastetmek elbette hainlikle eş değerdir.

Yanlış gördüğümüzü eleştireceğiz. Sonuna kadar üzerine de gideceğiz. Ama memleketin yararına bir şey olduysa onu da alkışlayacağız. Gururlanacağız. Ümitleneceğiz. Vatanseverlik bana göre budur.

Dolayısıyla ithalatının büyük bir bölümü enerji alanında olan bir ülkenin bu konuda adım atması ve ortaya bir irade koyması çok ama çok önemlidir. Türkiye’nin yararına olan her adımı desteklemek de bizim milliyetçilik borcumuzdur.

Ak Parti gelir geçer. Sn. Tayyip Erdoğan da gelip geçer. Bizler de geldik ve göçeceğiz; ancak unutmayalım ki Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.