CiddiGazete- Yakın döneme kadar AKP'ye yakınlığı ile bilinen ve Gezi Eylemleri sırasında ortaya atılan Kabataş yalanına ilişkin "Gezicilerin başörtülü anneye saldırı görüntüleri var. Görüntüleri izledim" diyen Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca'nın altılı masaya ilişkin yaptığı çıkış, sosyal medyada gündem oldu.

Karaca, gazeteci Cüneyt Özdemir'in kendisiyle ilgili yaptığı "Nihal Bengüsü Karaca'nın son zamanlarda çaktırmadan veya açıktan nasıl olup da bu kadar Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini anlamaya çalışıyorum" paylaşımı üzerine, "Bengüsü değil Bengisu. Konuşmayı dinleseydiniz altılı masanın önemine dikkat çektiğimi görürdünüz. Haa ama altılı masa demek Kılıçdaroğlu demektir diyorsanız bakın bu anlamlı olur" diye yazdı.

"ALTILI MASANIN ADAYINI DESTEKLİYORUM"

Nihal Bengisu Karaca, bu paylaşımına karşılık bir sosyal medya kullanıcısının "Nihal hanım etrafta sizin Kılıçdaroğlu'nu desteklediğiniz algısı var, doğrudur yanlıştır bilemem ama yersiz ve haksız bir algı değil bu" yorumu yapması üzerine de seçimlerdeki tavrının ne olacağını açıkladı.

Karaca, "Ben bu seçimde altılı masa kimi aday gösterirse o kişiyi destekliyorum. Aydın mesuliyeti gereği de bunu şimdiden ilan ediyorum. Bekir Ağırdır'ın bilimsel teşhisi 'Altılı masanın adayı kazanır' şeklinde. Ben de o kanaatteyim. Adaylar arası hizipçilik yapmak, kavga çıkartmak yanlış" ifadelerini kullandı. Karaca'nın cevabı sosyal medyada gündem oldu.