CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, AKP Sivas eski milletvekili Hamza Yerlikaya'nın "sahte lise diploması"yla ilgili Gazi Üniversitesi'nin şikayeti üzerine yargılandığı davanın kararı ortaya çıktı.

Kararda, "Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir" hükmü yer aldı.

Sahte lise diploması kullandığı ortaya çıkan Hamza Yerlikaya, mahkemenin hükmü ertelemesiyle cezadan kurtuldu.

AKP'nin resmi sitesinde "lise mezunu", TBMM kayıtlarında ise "üniversite mezunu" yazan Hamza Yerlikaya, aylar sonra konuyla ilgili Twitter'dan paylaşım yaptı ancak ifadelerinin altındaki yorumlara kısıtlama getirdi.

Hamza Yerlikaya, CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un, "Doktoralı gençlerimiz bile işsizlikten evde otururken, lise diplomasının sahte olduğu mahkeme kararıyla tespit edilen Sarayzade Hamza Yerlikaya devletten 4 maaş almaya devam ediyor..." sözlerine cevap verdi.

Yerlikaya paylaşımında, "CHP'deki taciz ve tecavüz olaylarının üzerini kapatmak için her gün farklı bir yalana sarılarak iftira ve yalan kampanyası düzenliyorsunuz. Kaset kumpası mimarları!! Bu yazdıklarını ispat et edemezsen adisin, alcaksın, müfterisin, bilesin. Hodri meydan" dedi.

Yerlikaya devamında da, "Tasması kimin elinde olduğu belli olmayan @enginozkoc ! Şimdi iyi dinle; eğer benim diplomasız olduğumu ve 4 maaş aldığımı ispat edersen ben herkesten özür dileyip siyaseti bırakıyorum. Aksi durumda sen ne yapacaksın? İspat edemezsen milletvekilliğinden istifa edecek misin. Hodri meydan" ifadelerini kullandı.

MAHKEME KAYITLARI ORTADA

Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na atanmasının ardından ciddigazete.com, arşivlerden mahkeme safahatını indirmiş ve ardından Yerlikaya'nın lise diplomasının sahte olduğu dava dosyasındaki hüküm de ortaya çıkmıştı. Yerlikaya, sahte diplomayla Gazi Üniversitesi Spor Akademisi'ne kayıt yaptırmış, daha sonra yapılan incelemede lise diplomasının sahte olduğu ortaya çıkmıştı.

Üniversite, Yerlikaya'nın kaydını silip, resmi belgede sahtecilik suçlamasıyla Hamza Yerlikaya hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkeme, yargılamanın ardından Yerlikaya'nın sahte diplomayla Gazi Üniversitesi'ne kayıt yaptırmaya çalıştığı hükmüne varmış ancak cezanın açıklanmasını ertelemişti.

Hamza Yerlikaya, sahte diplomayla Gazi Üniversitesi'ne yaptıramadığı kaydı, sonraki yıllarda başka üniversitelerde kullanmış; dört yıllık lisans diplomasının ardından, yüksek lisans diploması almayı da başarmıştı!