CiddiGazete- TSK tarihinde ilk kez yaşanan skandal nedeniyle Tunceli Valiliği, dün gece soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Bu sabah gelen emir üzerine, AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın'ı askeri törenle karşılayan Tunceli Çemişgezek Gedikler Jandarma Karakol Komutanı görevden alındı. Askeri yetkililer, karakola giderek güvenlik kamerası kayıtlarına elkoydu.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği'nden skandala ilişkin gece yarısı yapılan açıklamada şöyle denildi: "27 Temmuz 2022 günü basına ve sosyal medya platformlarına yansıyan Çemişgezek ilçemiz Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı ziyareti görüntüleri ile ilgili olarak; konunun tüm yönleriyle araştırılması için valiliğimizce gerekli işlemler başlatılmıştır."

BELEDİYE DAHA SONRA PAYLAŞIMI SİLDİ

Ziyaretle ilgili bilgi ve fotoğraflar, Çemişgezek Belediyesi'nin Twitter hesabından paylaşılmıştı.

Paylaşımda, "İl başkanımız, belediye başkanımız ve ilçe başkanımızla beraber Gedikler Jandarma Karakolu’nu ziyaret ettik. Görevlerini fedakarca yapan, vatanımızın korunmasında büyük emekleri olan güvenlik güçlerimizin Rabbim yar ve yardımcısı olsun" denilmişti. Tepki olunca paylaşım silinmişti. Skandalı Türkiye, ciddigazete.com'un haberinden öğrenmişti.