CiddiGazete- Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında AKP'nin hazırladığı Türk Tabipleri Birliği ile ilgili hazırladığı yasa değişikliği taslağına ilişkin detayları paylaştı.

Selvi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayından sonra Meclis'e sunulacak olan yasa değişikliğinde önemli değişiklikler getiriliyor. Sadece Türk Tabipleri Birliği değil, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin isminin başındaki "Türk" ibaresi de kaldırılıyor. Çoklu baro sisteminde olduğu gibi çoklu birlik sistemi getiriliyor" bilgisini verdi. Selvi'nin yazısındaki bölüm şöyle:

1- Türk Tabipleri Birliği isminin başındaki Türk ibaresi kaldırılacak. Tabipler Birliği olacak. Ayrıca "Türkiye" diye bir değişiklik yapılmayacak.

2- Sadece Türk Tabipleri Birliği değil, aynı paraleldeki Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin isminin başındaki "Türk" ibaresi de kaldırılacak. Mühendis ve Mimar Odaları Birliği olacak.

ÇOKLU BİRLİKLER

3- Barolar Birliğiyle ilgili yasa değiştirilerek çoklu baro sistemine olanak sağlanmıştı. Türk Tabipleri Birliği ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin yasalarında yapılacak değişiklikle "Çoklu Birlikler"in kurulmasının önü açılacak. Hekimlik yapmak için Tabipler Birliği'ne üyelik zorunluluğu kaldırılacak. İsteyen hekim adayı istediği tabip odasına üye olabilecek. Aynı şekilde mühendis ve mimarlar da çoklu birliklere üye olabilecek.