CiddiGazete- Bütçesi ve organizasyon bozukluğu nedeniyle Yörük-Türkmen Festivali'ni eleştiren çok sayıda habere imza atan Odatv bugün çark etti. Pazar günü sona eren festivalle ilgili bugün bir haber daha yapan Odatv'nin ifadeleri dikkat çekti.

Festival pazar günü sona ermesine rağmen bugün verilen haberde "başlayan" ifadesini kullanan Odatv'de şu cümleler yer aldı: "Türkiye'nin en büyük festivali, Uluslararası Antalya Yörük-Türkmen Festivali başta Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan olmak üzere 29 ülkeden binlerce yörük Türk soydaşların katılımı ile başladı. Türkün toyunun festivalinde davullar çalındı, halaylar çekildi."

OdaTv daha önce yaptığı haberlerde 20 milyon liralık bütçeye rağmen "naylon" çadırlar kurulduğunu yazmıştı. Ayrıca, festivalin sponsorları arasında yer alan FETÖ'den hakkında çok sayıda soruşturma açılmış AKP'li Fettah Tamince'yi ön plana çıkarmış ve bu nedenle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun duyurulmasına rağmen festivale katılmadığını öne sürmüştü.

"ORGANİZASYON" YAPILAMADI!

Pazar günü sona eren Yörük-Türkmen festivaline katılan davetlilerin ciddigazete.com'a etkinlikle ilgili gönderdikleri fotoğraflarda organizasyonun yeterli düzeyle yapılamadığı ortaya çıktı.

Yurt dışından ve Türkiye'den Antalya'ya davet edilen isimlere yeteri kadar nitelikli konaklayacak alan bulunamadı.

Davetlilere önce ulaşım maliyetlerinin karşılanacağı bildirildi. Sonra bu uygulamadan kısmen vazgeçildi. Konaklama yerleri için de "mezbelelik" alanlar devreye alındı.

Misafirlerin büyük kısmı, dokuz kişilik "villa" tipi adeta yıkıntı binalarda ağırlandı. Kadın-erkek ayrımı yapılmadan gösterilen yerlerde kalmaları istenen misafirlerin bir kısmı festivalin ilk günü Antalya'dan ayrıldı.

Misafirlerin bir kısmı organizasyon komitesindeki isimlere tepkilerini dile getirdiklerinde "Size de yer beğendiremiyoruz" cevabıyla karşılaştılar. Bazılarına ise "Siz gidin istediğiniz yerde kalın, biz parasını veririz" denildi.

Tadilata başlayacak tesislerdeki konaklama alanlarının görüntüsü tepkiye neden oldu. İlk gün suların kesik olması misafirleri isyan ettirdi. Tepkiler üzerine sular öğleden sonra açıldı.