CiddiGazete- Sinan Oğan, ikinci tur seçimleri için tarafsız kalsaydı, kendisine destek veren hiçbir ülkücü tepki göstermeyecekti. Ancak o, oy aldığı tabanın hassasiyetlerini bilerek AKP'ye iltica etti.

Hiçbir siyasi partiyle iltisakı olmayan ülkücü camianın kanaat önderleri, Sinan Oğan'a verdikleri destek için pişmanlıklarını ifade ederken, bir eleştiri de 12 Eylül dönemindeki MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davasının avukatlarından Mehmet Saral'dan geldi.

Halk TV'de canlı yayınına katılan Mehmet Saral, Sinan Oğan'a sert eleştiriler yöneltti. Saral, Sinan Oğan'ın kararını değerlendirerek, "Ülkücü olmaktan utanır hale geldik" dedi. Saral'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- Biz ülkücüyüz. Ülkücüler sözünün eridir, ilkeleri vardır. Gerçekten ülkücüyüm demeye utanır hale getirdiler, yazıklar olsun.

- Sinan Bey; siz cumhurbaşkanlığını piyasaya çıktınız anlattınız AKP'ye muhalefetinizi. Çok büyük laflar ettiniz, "Ülkeyi cehenneme çevirdiniz" dediniz. Böyle laflar ettikten sonra bunu ilkeyle, karakterle anlatmak mümkün değil. Siyasi döneklik sıradan oldu, çok üzgünüm.

- Kendisi dördüncü günde ancak 100 bin imzayı bulabildi. Bizim ülkücü kanaat önderlerimiz var, onlara rica etti bana imza verin diye...

- Bunlardan birisi de Atila Kaya. Babası siyasi hasımlar tarafından öldürülmüş, kendisi 10 yıl cezaevinde yatmış, milletvekilliği yapmış, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış... Aynı zamanda Iğdır'dan da Sinan Bey'in hemşehrisi.

- Atila, kendisine imza verdi. Başkalarını da imza vermeye davet etti.

- Ama şimdi Sinan Bey şöyle bir yalan söylüyor: "Bana imza verenlere danıştım falan...

- Yalan söylüyor. Ne Atila'ya danıştı, ne kendisine destek olan Yusuf Halaçoğlu'na danıştı.

- Atila tweet attı, "Cehenem'in kapısını açtın" diye... Yusuf Halaçoğlu dedi ki "Sana oy istedim herkesten çok özür diliyorum."

- Aliyev'e ve onun arkasındaki Putin'e danıştı ama kendisine imza veren ne ülkücülere ne Türk milliyetçilerine danıştı.

- Tercihini Aliyev-Putin ikilisinden yana kullandı.

- Kılıçdaroğlu bu konuda uyarmıştı, Sayın Kılıçdaroğlu haklıymış. Sinan Oğan siyasi nefret objesi olarak anılacak.