CiddiGazete- Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin sonuçlarını takip ettiği otelde basın açıklaması yaptı.

"Uzun ve yorucu bir maratondu bizim için, oldukça zor bir bir seçim oldu" diyen Sinan Oğan, "Çok kısıtlı imkanlarla biz bu seçime girdik. ATA İttifakı olarak ve ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak anketlerde yok sayıldık, televizyonlarda yok sayıldık. Türlü türlü saldırılara maruz kaldık. Taşlı, sopalı saldırılara maruz kaldık. Sosyal medyadan, gazete köşelerinden, televizyon yorumlarından linçlere maruz kaldık. Ancak biz plana sadık kaldık" dedi.

'BİZ BU HESABI BOZACAĞIZ'

İlk günden beri, ‘Bu seçimlerde HDP ve HÜDA-PAR gibi terörle arasına mesafe koymayan siyasi partiler kilit olma hesabı yapıyor. Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler olarak biz bu hesabı bozacağız’ dediklerini ifade eden Sinan Oğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu şartlarda, bu imkânlarla bizim ikinci tura kalmamızın çok kolay olmadığının farkındaydık ancak başka bir şeyi biz başarabilirdik. Seçimlerin zaten ikinci tura kalacağı en başından beri bizim öngördüğümüz bir şeydi. Biz, Türk milliyetçilerini ve Atatürkçüleri yeniden Türkiye’deki seçimlerin merkezine, göbeğine oturtmak için yola çıkmıştık. Bizim bütün hedefimiz, Türk devletinin ve Türk milletinin ali menfaatlerinin Türk milliyetçileri tarafından korunmasıdır.”

'İKİNCİ TURA KALMIŞ GÖRÜNÜYOR'

Sinan Oğan şöyle devam etti: "Seçimler ikinci tura kalmış görünüyor. Biraz önce YSK Başkanı’nın açıklamasını duydum. Sandıkların daha yüzde 50’sinin sisteme girdiğini söylüyor. Aynı şekilde diğerlerine baktığımızda, Anadolu Ajansı’na, Anka’ya baktığımızda da çok farklı sonuçlar görüyoruz ama en başından beri gözüken o ki seçimler ikinci tura kalacak ve Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler ikinci turun belirleyeni olacaktır.

İSTİŞARE YAPILACAK

Önümüzde zorlu bir 15 gün daha olacak ve bu 15 günlük süre boyunca, eğer seçimler bu sonuçlarla tamamlanırsa ve ikinci tura kalırsa, bu süreçte milletimize, memleketimize hayırlı bir sonuç olması için biz elimizden geleni yapacağız."

Şu an hangi tarafı destekleyecekleri konusunda bir açıklama yapmayacaklarını söyleyen Sinan Oğan, “Biz tamamıyla ATA İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerle, milletimizin bize oy veren temsilcileriyle, imza veren temsilcileriyle istişareler yapacağız. Bu istişarelerin sonucunda bir karar vereceğiz” dedi.

ATA İTTİFAKI'NIN ŞARTLARI

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan açıklamalarını şöyle tamamladı:

"Maalesef ki, bizim ilk baştan beri ortaya koyduğumuz tavır şuydu ve bu son günlerde sanki biz bir pazarlık içerisine girecekmişiz gibi lanse edildi. Oysa bizim söylediğimiz çok açık: Biz Anayasa’nın ilk dört maddesinin değişmezliği, Madde 66, Türklüğün Anayasa’dan çıkarılma girişimlerinin karşısında bir set kurulması, 13 milyon sığınmacının gönderilmesi, Türkiye’deki son ekonomik krizin sebeplerinden olan, ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ saçmalığından kurtulunması gibi bizim öne koyacağımız şartlar vardır. Bu şartlar olmadan zaten ikinci aşamaya geçilmez.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele... Tabi, unutmayalım, FETÖ terör örgütü başta olmak üzere, PKK terör örgütü başta olmak üzere ve Hizbullah terör örgütü başta olmak üzere terör örgütleri ile mücadele de elbette bizim olmazsa olmazlarımızdır. Bundan sonra ancak diğer meseleler konuşulacaktır.

Bizi koltuk derdinde olan bir yapıymış gibi göstermek istediler. Bunu yapanlar gördüler ki Sinan Oğan ve ATA İttifakı’nın bu seçimlerdeki rolü, onların hayal ettiğinden de çok daha önemliymiş. Bizim takınacağımız tavır kesinlikle milletimizden yana olacaktır. Bizim takınacağımız tavır kesinlikle istişareden yana olacaktır ve sonuç ne olursa olsun inanıyorum ki milletimizin, memleketimizin faydasına olacaktır.”

'İLK GÜN NE DİYORSAK O'

Sinan Oğan, bir gazetecinin, “HÜDA-PAR şu anda AK Parti listelerinden seçime giriyor. ‘Taraf seçmeyeceğiz’ dediniz ama HÜDA-PAR’ı da eleştirdiniz. Biz nasıl okumalıyız bu süreci” sorusuna şu cevabı verdi:

“Biz terör örgütlerinin ve onun siyasi uzantılarının Meclis’e taşınmasına karşıyız. Şöyle okumalısınız: Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gazi Meclisimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Meclis’te bulunan partiler, önce terörle arasına mesafe koymak zorunda. Terör örgütlerinin uzantılarıyla arasına mesafe koymak zorunda. Bizim zaten siyasete girdiğimiz ilk günden bu yana söylediğimiz şeylerde hiç değişiklik olmadı. Biz ilk gün ne diyorsak şimdi de aynısını diyoruz. Bizi dikkatli takip edenler görecektir ki bizim Türk siyasetinde söylemlerimizde hiç değişiklik olmadı. Ne sığınmacılarla ilgili, ne onların geri gönderilmesiyle ilgili, ne de terör örgütleriyle ilgili.”

Sinan Oğan, bir gazetecinin, “Ya farklı bir teklifle gelirlerse” sorusu üzerine, “Terör örgütü ile arasına mesafe koymayan zaten hiç gelmesin” dedi.

Öte yandan Sinan Oğan, seçim sonuçlarına ilişkin Twitter hesabından da bir dizi mesaj paylaştı. Oğan’ın paylaştığı mesajlar şöyle:

MUHARREM İNCE'NİN ÇEKİLMESİ

“Seçimlerin ikinci tura kalmasını yüksek bir ihtimal olarak görüyoruz. Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler bu seçimin kilidi konumundadır. Muharrem İnce’nin seçimlerden türlü baskılarla el çektirilmesinden sonra son iki gün bize saldırıp bizi haksız yere itham ederek linç girişiminde bulunanların bu siyasal tablodan çıkaracağı çok ders olmalı! Çıkacak her sonuç milletimize hayırlı olsun!”

'KORSAN BALKON KONUŞMASI'

“Buradan tüm taraflara çağrıda bulunmak istiyorum. Hiç bir taraf seçimleri bir oldu bittiye getirip ‘korsan’ balkon konuşması yapmaya kalkışmasın. Tüm sandıklar açılıp netice net bir şekilde ortaya konmalıdır. Toplumu germeye kimsenin. Hakkı yoktur.”

YURT DIŞI OY SAYIM İŞLEMLERİ

“Yurtdışı oy sayım işlemlerinde birtakım manipülasyonların yapıldığı duyumunu alıyoruz. Oy sayım işlemleri sağlıklı bir ortamda yapılmıyor. YSK’yı uyarıyorum. Derhal gerekli tedbirleri alın ve oy sayım işlemlerinin hızlı bir biçimde yapılmasını sağlayın. Ayrıca yurt dışı oylarda yapılacak bir manipülasyon ile bir oldu bittiye müsaade etmeyiz. Ortamı germeyin. Bu iş ikinci tura kalmıştır.”